„Klaidingai galvojama, kad Kundalini joga yra tam tikras dvasinis kelias. Iš tiesų tai – įrankis asmeninėje kelionėje siekiant realizuoti save. Kundalini joga pažadina sąmoningumą, tad vietoj to, kad visus įvykius suverstumėme likimui, mes pradedame intuityviai jausti, ką mums reikia daryti“, – pasakojo Eglė Joana, Kundalini jogos mokytoja.

Pasak Eglės, Kundalini joga efektyviai sumažina stresą, baimes dėl ateities, aplinkos vertinimo, padidina pasitikėjimą savimi, vidinę ramybę ir padeda į pasaulį pažvelgti nauju kampu – kaip maži vaikai, kurie tyrinėja, žino, ko nori ir nejaučia jokios baimės.

Jei dažniausiai į jogą vaikšto tarsi iš reklaminių bukletų nužengusios moterys, prie kūno priglundančiais naujais sportiniais rūbais, Kundalini jogoje galite sutikti moteris su sijonais ir daugybe, kartais itin masyvių, galvos, kaklo, rankų ar kojos papuošalų. Pastarųjų tradiciniuose jogos užsiėmimuose praktiškai iš viso vengiama. Rečiau Kundalini jogoje išvysite ir idealių kūno linijų dailiosios lyties atstoves. O vietoj juodos spalvos dažniausiai dominuoja balta, simbolizuojanti tyrumą.

„Kundalini joga nukreipta į klestėjimą ir gausumą. Visais laikais moterys norėjo, nori ir norės puoštis, tad kodėl to nedaryti praktikuojant jogą? Kundalini jogoje apskritai nieko nereikia atsisakyti. Čia siekiama pajusti, kad bet kuriuo momentu turi visa, ko tau reikia. Ir kai visko pakanka viduje, šį pojūtį lengva ištransliuoti į išorę – įžeminti ir materializuoti. Tai gali būti ir pinigai, ir auksas, ir deimantai“, – pasakojo Kundalini jogos mokytoja.

Pasak Eglės Joanos, Kundalini jogoje sakoma, kad materialinės gėrybės – nėra blogis. Čia kiekvienas skatinamas kurti ir turėti mersedesą bei pilį, tačiau gausos jausmas visų pirma turi būti viduje. Tad kaip to pasiekti?

„Natūralu, kad šiandien visi turime daugybę įsipareigojimų darbe, versle, šeimoje ir kitose gyvenimo srityse ir sunku atrasti laiko sau. Visgi, tai yra geriausia, ką galite dėl savęs padaryti, tad siūlau išbandyti trumpą, bet veiksmingą 3 min. Kundalini jogos praktiką, kuri padeda įveikti stresą ir didina sąmoningumą, tačiau svarbu ją atlikti 40 d. be pertraukos“, – sakė Eglė Joana.

Kaip atlikti 3 min. Kundalini jogos praktiką:

  • Atsisėskite, bet galime ir stovėti – svarbiausia, kad nugara būtų tiesi ir galėtumėte atsipalaiduoti.
  • Kvėpuokite tokiu ritmu: įkvėpkite per 15 s (galite tiesiog skaičiuoti iki 15 kartų), sulaikykite orą 15 s ir iškvėpkite per 15 s.
  • Kvėpuojant vos vos praverkite akis ir žiūrėkite į nosies galiuką – tai padės nesiblaškyti.
  • Jei sunku kvėpuoti per 15 s, pradėkite nuo 10 s ir pamažu didinkite. Aukščiausia jogos būsena pasiekiama kvėpuojant per 20 s. Tai vadinama vienos minutės meditacija.
  • Siekiant pajusti poveikį, šią praktiką reikia atlikti 40 dienų be jokios pertraukos. Jei ypatingai sunku atrasti 3 min. – pakanka ir 1 min., svarbu kad darytumėte kasdien visas 40 dienų.
  • Jei pavyks padaryti 40 dienų – nesustokite. Sekantys žingsniai yra 90, 120 ir 365 dienos. Na, o kad galėtumėte visiškai įvaldyti šią techniką ir pajusti pilnas galias, reikėtų šią praktiką kasdien atlikti 3 metus (1000 dienų). Tuomet technika pradeda tarnauti tau ir tampa neatsiejama tavo dalimi.

Pasak Kundalini jogos mokytojos, ši 3 min. praktika svarbi tuo, nes moko būti sąmoningais, ir atpažinti savo emocijas, mintis bei pojūčius, bet į jas nereaguoti. Net ir 3 min., kurių metu esi susitelkęs tik į tą konkretų veiksmą, kurį darai – šiuo atveju į kvėpavimą – padeda išgyventi šią akimirką arba kitaip sakant „čia ir dabar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)