Skandinavijoje, Šveicarijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rytų Europoje bei NVS šalyse dirbęs A. Ilkevičius yra AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus pavaduotojas - strategijos ir plėtros direktorius.

Pasak Lietuvos oro uostų valdybai vadovaujančio Tomo Krakausko, plačios A. Ilkevičiaus kompetencijos reikšmingai prisidės siekiant pagrindinių įmonės tikslų - didinti šalies pasiekiamumą, užtikrinti kokybišką klientų aptarnavimą ir pelningą įmonės valdymą.

„Lietuvos oro uostų valdybos tikslas yra prie bendro stalo surinkti geriausius savo srities profesionalus, kurie galėtų į valstybės įmonės veiklą įnešti aukščiausius korporatyvinio valdymo standartus bei padėtų užtikrinti bendrovės sėkmę. Neabejoju, kad A. Ilkevičiaus, sukaupusio ilgametę patirtį dirbant transporto bei naftos pramonėse, indėlis praturtins mūsų veiklą ir leis iš naujos perspektyvos pamatyti išsikeltus tikslus“, - tikina T. Krakauskas.

„Darbas su Lietuvos oro uostais - tai naujas iššūkis. Tikiu, kad ilgametė patirtis verslo sektoriuje leis įnešti į įmonės veiklą naujų idėjų bei prisidėti prie jos strategijos vystymo. Kartu su komanda sieksime, kad valstybės valdoma įmonė taptų konkurencinga regione ir išnaudotų savo potencialą“, - Lietuvos oro uostų pranešime cituojamas naujasis valdybos narys.

Iki 2018-ųjų pradžios A. Ilkevičius dirbo aktyvų optimizavimo ir transformacijos vykdomuoju direktoriumi Kazachstano fonde „Samruk-Kazyna“, valdančiame daugiau kaip 400 nacionalinių susisiekimo, energetikos ir gamybos įmonių, kurių rinkos kapitalizacija siekia 70 mlrd. JAV dolerių.

Taip pat A. Ilkevičius vadovavo bei konsultavo bendrovių transformacijos programoms Ukrainoje, Saudo Arabijoje ir Malaizijoje.

Be A. Ilkevičiaus, Lietuvos oro uostų valdyboje yra dar du nepriklausomi nariai: „Girteka logistics“ investicijų valdymo direktorius T. Krakauskas bei „Telia Company“ žmogiškųjų išteklių padalinio vadovas Ramūnas Bagdonas.

Valdybos nariai taip pat yra Susisiekimo ministerijos atstovai Andrius Šniuolis bei Janina Laskauskienė.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 79 reguliariosiomis kryptimis į 67 miestus 29 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)