1994–ųjų metų juodą „Audi“, ant kurios langų išgraviruota LRS 001, Seimo automobilių aukcione už 950 eurų įsigijo jurbarkietė Rasa. Moteris į aukcioną atvyko būtent dėl šios transporto priemonės. Ja vežiotas tuometis Seimo pirmininkas – Česlovas Juršėnas.

„Tiesiog pamačiau per televiziją reklamą ir kaina tenkino. Brolis turi autoservisą Jurbarke, tad nusprendėme įsigyti šį automobilį iš sostinės ir parvežti į gražų miestelį Jurbarką“, – sako Rasa, aukciono dalyvė.

Nors automobilio techninės apžiūros galiojimas pasibaigęs, be to, jis yra įveikęs daugiau nei 600 tūkst. kilometrų, ekspertai sutinka, kad Seimo kanceliarijos automobilius pirkti verta, nes jie gerai prižiūrėti.

„Aš čia neįžiūrėčiau labai didelės istorinės vertės – vežiojo vadovus mūsų, aišku, vežiojo ir svečius, turbūt įžymius, gana aukšto rango ir taip toliau. Pirkėjams, mano manymu, šiame aukcione svarbiausia, kad tai automobiliai, kurie buvo tikrai gerai prižiūrimi“, – aiškina buvęs lenktynininkas, automobilių kolekcininkas Statys Brundza.

Jo teigimu, Seimo transporto techninė bazė yra tikrai labai gera: geri specialistai, automobiliai tvarkingi, išvalyti, prižiūrėti ir t.t.

Garsioji „Audi“ – pigiausia aukcione parduota transporto priemonė. Brangiausiai nupirkti 2001 metų BMW automobiliai – kiekvienas už 4100 eurų. Vieną jų įsigijęs Mindaugas pritaria, kad nusipirkti automobilį iš Seimo kanceliarijos paskatino gera jų priežiūra.

„Aš dėl to ir susigundžiau, pagalvojau, jei Seimo garaže, tai turėtų būti prižiūrimi“, – kalba aukciono dalyvis Mindaugas.

Aukciono vedėjas sako, kad šį kartą susidomėjimas buvo didelis – dalyvavo 26 dalyviai.

Seniausi pardavinėti automobiliai – 1994-ųjų metų, naujausi – 2003-iųjų BMW, šių nenupirko nė vienas aukciono dalyvis. Likusius automobilius bus bandoma parduoti kituose aukcionuose.

„Dažniausiai daroma yra taip: per pirmuosius tris aukcionus – iki 30 proc. mažinama kaina, per ketvirtą aukcioną galima mažinti iki 50 proc. Remiantis įstatymais, toliau, jeigu jie yra neparduodami, tuomet yra arba nurašomi, arba atiduodami kitoms įstaigoms“, – supažindina Seimo kanceliarijos darbuotojas, aukciono vedėjas Gintaras Šiaučiulis.