Portalo marinetraffic.com duomenimis, praėjusį sekmadienį iš Norvegijos šiaurėje esančio Melkojos uosto, kur yra „Statoil“ SGD gamykla, į Klaipėdą išplaukė dujovežis „Arctic Voyager“. Laivas Lietuvą turėtų pasiekti liepos 22 dieną.

„Litgas“ atstovas spaudai Paulius Jakutavičius BNS teigė, kad įmonei bus skirta trečdalis šią savaitę atplaukiančio SGD krovinio. SGD iš „Statoil“ taip pat perka ir bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT), tačiau P. Jakutavičiaus teigimu, įmonei skirtas krovinys bus atplukdytas rugpjūčio pabaigoje.

Tai reiškia, kad du trečdaliai šią savaitę atplaukiančio krovinio bus skirta „Statoil“ dujas perkančiai „Achemai“.

Paskutinį kartą SGD krovinys į Lietuvą atplaukė birželio pradžioje, tuomet dujos iš Norvegijos buvo atgabentos bendrovei LDT.

LDT ir „Litgas“ priklauso valstybės valdomai „Lietuvos energijos“ grupei, „Achema“ – verslininkės Lydos Lubienės kontroliuojamam vienam didžiausių šalyje koncernų „Achemos grupė“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)