Vilniaus antrojo policijos komisariato antro veiklos skyriaus pareigūnai žaibiškai sulaikė ginkluotą plėšimą įvykdžiusį vyrą.

Pasirodo, kad kaukėtas asmuo su vaikišku ginklu ir peiliu apsilankė „Camelia vaistinėje“. Jis pagrasino ginklu darbuotojoms, iš kasos pasiėmė 115 eurų ir pasišalino. Visgi, vyras buvo greitai sulaikytas.

Apie įvykį DELFI papasakojo nusikaltėlį sugavęs pareigūnas Mindaugas Šileikis.

„Kaip kiekvieną dieną, atliekant mūsų darbo pareigas, kurios yra sudėtingos, važiuodami iš įvykio išgirdome, kad buvo įvykdytas plėšimas. Kaip tik mes buvo netoliese ir su kolege greitai sureagavom ir pajudėjome ta kryptimi. Prieš privažiuojant sankryžą pamatėm, kad žmogus bando pereiti kelią. Jis buvo panašių požymių – su kauke, tuo metu vyras ją nusiiminėjo“, – pasakojo M. Šileikis.

Pasirodo, kad įtariamasis iš pradžių pagalvojo, kad pareigūnai jį norėjo tik sudrausminti, nes ėjo ne per pėsčiųjų perėją. Visgi, supratęs, kad taip nėra, pradėjo bėgti. „Jis pamatė mus, grįžo atgal prie šaligatvio ir pradėjo bėgti, o aš iš mašinos, kurios švyturėliai buvo įjungti, iššokau ir nusivijau jį“, – detaliai įvykį papasakojo pareigūnas.

Įtariamasis su savimi turėjo ginklą. Pareigūnas pasakojo, kad vyras ginklą slėpė kaip per filmus – užkišęs už nugaros.

Žaibiškai sulaikytas vyras buvo pristatytas į antrąjį policijos komisariatą. Pasirodo, kad sulaikymo metu įtariamasis priešinosi policijos pareigūnams, vienam jų sulaužė laikrodį.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Paulius Radvilavičius DELFI informavo, kad kaukėtas vyras (gim. 1977 m.), apie 10.28 val., įsiveržė į vaistinę. Jis, nukreipęs daiktą panašų į šaunamąjį ginklą, pagrasino darbuotojoms.

Nukentėjusiomis įvardijamos dvi moterys.

Įtariamajam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo (tas, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)