Komiška situacija kai kuriuos žiūrovus privertė kraipyti galvas – jie stebėjosi ne itin džentelmenišku V. Putino elgesiu. Mat savo skėčio Rusijos prezidentas nesumojo pasiūlyti už kelių metrų šlapusiai Kroatijos valstybės vadovei Kolindai Grabar-Kitarovič.

„Tikrasis rusiškas svetingumas“, – socialiniame tinkle šaipytis ėmė internautai.

„Putino Maskva – Putino ir skėtis“, – ironizavo kiti.

Pasibaigus oficialioms ceremonijoms ir veiksmui persikėlus į Lužnikų stadiono rūbines, situacija pasikartojo.

Valstybių „galvos“ kartu nuėjo pasveikinti švenčiančių Prancūzijos futbolininkų. Kai šie ėmė laistytis šampanu, apsaugos darbuotojas vėl suskubo pridengti V. Putiną nuo purslų skėčiu.

Tuo metu finalą 2:4 pralaimėjusių kroatų stovykloje liūdesys taip pat greitai išsisklaidė.

Nors iš karto po rungtynių vartininko Danijelio Subašičiaus akyse tvenkėsi ašaros, greitai nusiminimą dėl pralaimėjimo pakeitė džiaugsmas dėl didžiausio kroatų visų laikų pasiekimo.

Komandos autobuse pakeliui į viešbutį jau garsiai aidėjo dainos, kurias keli futbolininkai tiesiogiai transliavo socialiniais tinklais savo gerbėjams.

Ir čia buvo minimas V. Putinas.

Rusų tautos priešu dėl Ukrainai dedikuotos pergalės ketvirtfinalyje tapęs Domagojus Vida garsiai bandė „vėl neprisikalbėti, ko nereikia“.

„Tyliu, nieko nesakau“, – juokais tvardėsi gynėjas.

Bet taip ir nesusitvardė.

„Putinas man davė šitą medalį, Putinas! Myli jis mane“, – rodydamas sidabrą ant krūtinės, šypsojosi D. Vida, kuris po puikaus čempionato jau siejamas su „Liverpool“ (Anglija) klubu.

Nesigraudino kroatai ir susėdę vakarieniauti viešbutyje, kur juos aplankė buvęs ilgametis rinktinės kapitonas Darijo Srna. Pastarasis negalėjo dalyvauti pirmenybėse, nes yra diskvalifikuotas dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.

Prie stalo tęsėsi linksmybės ir dainos – akivaizdu, kad šventė pasaulio vicečempionai, tokį pasiekimą užfiksavę pirmą kartą.

Beje, apdovanojimas gali pasiekti ir tą, kurio su „languotųjų“ rinktine Maskvoje nebebuvo. Iš viso komandai įteiktas 50 medalių komplektas. Pasak rinktinės vadovo Tomislavo Pacako, žaidėjai patys spręs, ar duoti medalį pačioje pirmenybių pradžioje namo išsiųstam puolėjui Nikolai Kaliničiui, kuris atsisakė eiti į aikštę po keitimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)