Trumpas ir lengvas

Jūs turbūt suprantate, kad jaunojo meškeriotojo fizinės ir anatominės savybės yra pakankamai ribotos. 2,10 m ilgio spiningas bus pats tas. Ir visai ne dėl to, kad jaunasis žvejys mėgins įvaldyti tvičingavimo techniką gaudant vobleriais ar pradės „karjerą “ upėtakiniuose upeliuose. Dėl to, kad jam net visą dieną mojavus savo naujuoju „žaislu“ vakare neskaudės rankos. Be to, valui „netikėtai“ apsiraizgius apie koto viršūnę, ji bus lengvai pasiekiama. Nesidairykite ir į visokius, kad ir trumpus, bet tikrai spiningavimo pradžiai netinkamus teleskopus, ar „Viskas viename“ rinkinius. Dviejų dalių anglies pluošto ar jo kompozitų spiningas šiais laikais net ekonominės klasės būna labai geros kokybės.

Pirmasis spiningavimo komplektas

Galia ir klasė

Nereikia jaunajam meškerės broliui nei ultra lengvos nei sunkios klasės spiningų. Pats tas bus vadinamos lengvos ar vidutiniškai lengvos klasės spiningėlis. Paprastai tokių meškerykočių užmetimo ribos būna tarp 3 – 15 g. ir 5 – 20 g.

Balansas

Ritę parinkite 2000 ar 2500 dydžio. Nesižavėkite daugiaguolėmis, neaiškios kilmės ritėmis su galiniu stabdžiu. Pirkite žinomo gamintojo ritę, nors ir su trimis guoliais. Taip pat stenkitės įsigyti ritę su priekiniu stabdžiu ir papildomu būgneliu.

Valas

Nors dabartinis spiningavimo pasaulis „alpsta“ nuo itin plonų pintų ar ypač tvirtų fluorokarboninių valų, pirmiesiems jaunojo spiningautojo žingsniams tinkamiausias bus paprastas monofilamentinis ar nailoninis valas. „Barzdos“ ir įvairūs valo apsipynimai ar užsipynimai bus dažni jaunojo meškeriotojo palydovai, todėl tam tikri „nuostoliai“ bus neišvengiami. 0,20 mm skersmens valas bus bus pats. Kai mažasis spiningautojas šiek tiek prakus, galite jam padovanoti ir pintą, 0,12 mm – 0,14 mm skersmens, valą.

Pirmieji masalai

Masalai

Siukriukės bus patys pirmieji jūsų vaiko spiningavimo masalai. Labai lengvai valdomos, nereikalaujančios ypatingai didelių masalo traukimo niuansų. Su šiomis besisukančiomis pagalbininkėmis jūsų atžala galės gaudyti beveik visas Lietuvoje gyvenančias plėšriąsias, o kartais net ir taikiąsias žuvis. Keletos dydžių ir formų sukriukės pilnai pateisins pirmuosius jaunojo žvejo lūkesčius. Prie pirmojo spiningavimo rinkinio galite pridėti ir kelis nedidelius silikoninius masalus su lengvais galvakabliais. Vėliau ateis metas vartiklėms ir, galiausiai, šių laikų trendui – įvairiai barškantiems ir virpantiems vobleriams.

Aksesuarai

Nepamirškite savo vaikui prie pirmojo spiningavimo komplekto pridėti ir kelių metalinių pavadėlių bei suktukų su segtukais. Taip pat būtinai nupirkite žiodiklį ir korcangą (chirurgines žnyples). Su šiais dviem neįmantriais prietaisėliais jūsų atžala galės ne tik be vargo ištraukti masalą iš plėšrūno nasrų, bet ir nesusižalos rankos ir pirštų į kartais labai aštrius lydekos dantis