GERADARĖ:
Slidininkė Izolda Kostner (Isolde Kostner) galvoja daugiau negu vien apie sportą. Pasibaigus žaidynėms, moterų greitojo nusileidimo sidabro medalio laimėtoja aukcione parduos savo olimpinį kostiumą, o gautus pinigus paaukos tarptautinei kalinių teisių gynimo ir kovos su kankinimais organizacijai "Amnesty International". Artimiausiomis dienomis italė mėgins įkalbėti ir kitas koleges prisijungti prie jos akcijos.

STEBĖTOJAS: Vienu atidžiausių Solt Leik Sičio olimpiados stebėtojų yra Fedoras Radmanas (Fedor Radmann). 2006 metų futbolo pasaulio čempionato Vokietijoje organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas per žaidynių atidarymą nusižiūrėjo daug įdomių momentų, o didžiausią įspūdį jam padarė savanorių pagalbininkų draugiškumas.

SVEIKATA: Greitosios medicinos pagalbos stotys Solt Leik Sityje neturi darbo. Išnarintas sąnarys, pūslės ant kojų, keli lengvo peršalimo atvejai ir pora paslydus pasigriebtų mėlynių - ir viskas. Tiesa, vienu atveju medikai nespėjo į pagalbą - nesugebėjo išgelbėti į langą atsitrenkusio balandžio gyvybės...

KVIETIMAS: automobilių "Formulė-1" lenktynių čempionas Michaelis Šumacheris (Michael Schumacher) ir "Ferrari" prezidentas Luka di Montecemolo (Luca di Montezemolo) pakvietė olimpinę slidinėjimo čempionę Stefaniją Belmondo (Stefania Belmondo) atvykti į "Ferrari" būstinę Italijos Maranelo mieste. "Esu didžiulė "Formulės-1" gerbėja ir labai džiaugiuosi kvietimu", - sakė mažytė italė. Ligi šiol jai niekaip nepasisekdavo pačiai išvysti prestižinių automobilių lenktynių, nes turėdavo treniruotis. Jau daug metų ji palaiko M.Šumacherį (Michael Schumacher), "nes jis yra didis čempionas ir gimė keturiomis dienomis anksčiau už mane".

PRINCESĖ: Antradienį Olimpiniame kaimelyje viešėjo ir čia gyvenančius britų atletus aplankė Didžiosios Britanijos princesė Ana (Anne). Buvusiai olimpietei ir jojikei ypač patiko italų šokio grupė "Flock of Gulls". Princesė yra Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narė.

RAŠTINGUMAS: Galbūt Solt Leik Sičio olimpiados dalyviams ir svečiams bus įdomu sužinoti, kad Jutos valstija, kurios sostinė yra Solt Leik Sitis, pirmauja JAV pagal savo gyventojų raštingumą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją