Penktadienį keliautojų kantrybę vėl bando bendrovė „Small Planet Airlines“.

„Šiandieninis 7:30 val. skrydis į Burgasą vėl atidėtas, net 13:05 valandos. Oro uoste pilna šeimų, keliaujančių su mažamečiais vaikais pailsėti, o vežėjui ir kelionių organizatoriams „nusispjauti“. Jokių pokyčių po publikacijų žiniasklaidoje ir po pokalbių su Turizmo departamentu. Gaila, kad šios įmonės nekreipia dėmesio, ir gadina klientams atostogas“, – piktinosi vilnietis Vaidotas Barzdėnas.

„Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus DELFI informavo, kad šiandieninis skrydžio vėlavimas susijęs su lėktuvo gedimu.

„Kai viename iš lėktuvų ryte buvo pastebėtas gedimas, tai mes paėmėme pakaitinį orlaivį, kurį siunčiame tiesiai į Burgasą, kuris vykdys tolimesnes rotacijas.

Kadangi pačioje pradžioje iki galo nebuvo aišku, kiek tiksliai truks vėlavimas, tai rytinį reisą Vilnius – Burgasas atidėjome iki vakaro. Keleivius nuvežėme į viešbutį ir užsakėme maitinimą“, – komentavo vadovas ir pridūrė, kad numatytas skrydis į Bulgariją vyks vakare 20:35 val.

S. Bartkus neneigė, kad šiemet keliautojams, kurie renkasi „Small Planet Airlines“ skrydžius, tenka dažniau patirti, ką reiškia jų vėlavimas. Paklaustas, kodėl taip yra, direktorius sakė:

„Pagrindinis mūsų atsakymas yra tas, kad intensyvumas šią vasarą daug didesnis nei buvo ankstesniais laikais. Kai matuojame, tarkime, tą patį orlaivių gedimų kiekį, tai jis mažesnis nei buvo praėjusiais metais.

Kadangi visa programa, visų skrydžių intensyvumas visose rinkose yra gerokai didesnis, tai turbūt kiekvienas kažkoks sutrikimas, kuris nutinka ar dėl gedimo, ar dėl kokios kitos priežasties jis būna ilgesnis šią vasarą.“

Interneto puslapyje „Small Planet Airlines“ giriasi nuo įkūrimo 2009 m. padidinusi orlaivių parką išaugo nuo 3 iki 29 orlaivių. Nuo 2016 m. keleiviai skraidinami tik „Airbus“ orlaiviais.

„Mūsų orlaivių parke – net du pakaitiniai lėktuvai, kad įvykus nenumatytam vėlavimui, atostogų atvyktumėte kuo anksčiau. Mes patiriame 25 proc. mažiau ilgų (trunkančių 3 val. arba daugiau) skrydžių atidėjimų, nei rinkos vidurkis“, – rašoma įmonės svetainėje.

Čia taip pat teigiama, kad bendrovės pervežamų keleivių skaičių kasmet didėja 20–50 proc., esą 2018 m. skraidinta daugiau žmonių, nei Lietuvoje yra gyventojų.

„Sodros“ duomenimis, „Small Planet Airlines“ turi 367 darbuotojus. Vidutinis jų darbo užmokestis neatskaičius mokesčių siekia 2 140 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)