Kas maloniausia nuvykus į užmiesčio sodybą ar nuosavą sodą? Žinoma, vakaras: visi darbai padaryti, galima paprasčiausia atsipalaiduoti ir išgerti arbatos, užkandant šviežiomis uogomis iš savo sodo.

Idilišką vaizdą gali sugadinti tik vienas dalykas: uodai. Gamtoje jų visada daug, jie alkani ir pikti. Ir jeigu mintis nuo galvos iki kojų išsitepti specialiomis priemonėmis jūsų nežavi, o pasėdėti verandoje vistiek norisi, teks atsikratyti šių vabzdžių parankinėmis priemonėmis.

Prireiks vos vieno ingrediento – kavos. Pageidautina, maltos, nors tirpi taip pat tiks. Kaip rodo 2007 metais atliktas tyrimas, kavos kvapas (tiksliau ore esančios aromato molekulės) malšina uodų norą daugintis. Kadangi kraugeriškumu žmogaus atžvilgiu pasižymi būtent patelės, pasirengusios padėti kiaušinėlius, tai kava veikia ne tik kaip „kontraceptikas“, bet ir veiksminga priemonė nuo uodų įkandimų.

Viskas paprasta: paimkite karščiui atsparų indą ar (dar geriau) folijos lapą, paberkite pora šaukštų kavos ir atsargiai padekite. Geriau naudokite maltą kavą, nes joje gausu aliejų, dėl ko ji ilgai degs ir skleis stiprų kvapą.

Padėkite foliją su kava ant stalo ar palangės, ten, kur daugiau žmonių. Kava dega lėtai, todėl ši priemonė bus veiksminga beveik visą vakarą. Jos subtilus aromatas suteiks jums jaukumo jausmą, o uodus pradės migdyti ir atims bet kokį norą kandžiotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)