Tokį sprendimą liepos 11-ą dieną priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), išnagrinėjusi liepos 2-osios dienos Lazdijų rajono savivaldybės Etikos komisijos sprendimą.

Artūras Kašalynas, Aldona Šerėnienė, Gintautas Mirijauskas, Juozas Patašius, Odeta Lenkauskienė, Juozas Pileckas, Virginijus Vasiliauskas ir Ričardas Dulskas etikos sargų akiratin pateko po to, kai į VTEK kreipėsi DELFI.

Buvę konservatoriai į Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio įkurtą judėjimą perbėgo po to, kai meras už šiurkščius Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) partijos įstatų pažeidimus buvo iš jos pašalintas.

Tačiau įstoję į naująjį judėjimą, politikai apie tai nedeklaravo įstatymų numatyta tvarka VTEK.

VTEK tiria ir paties mero A. Margelio galimą įstatymo pažeidimą. Narystės savo įkurtame judėjime jis taip pat nedeklaravo. Pasak VTEK atstovo Tomo Čaplinsko, kol kas tyrimas dėl Lazdijų rajono mero nėra baigtas.

Tuo pačiu trečiadienį VTEK įpareigojo Lazdijų rajono savivaldybės Etikos komisiją iš naujo svarstyti ir įvertinti Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narės Daivos Ambrazevičienės elgesį.

Oficialiame Lazdijų rajono savivaldybės interneto tinklapyje skelbiama, kad politikė priklauso judėjimui „Pirmyn Kartu mes galime“, tačiau tokios narystės nėra deklaravusi VTEK.

VTEK nuomone, Lazdijų etikos sargai nepakankamai gilinosi į galimą D. Ambrazevičienės pažeidimą, nes pasitenkino tik pačios politikės patikinimu, esą ji minėtam judėjimui nepriklauso.

„VTEK nuomone, Komsija turėjo galimybę kreiptis į juridinių asmenų registrą, taip pat į asociacijos „Pirmyn! Kartu mes galime“ vadovybę, prašydama pateikti informaciją dėl D. Ambrazevičienės narystės, tačiau to nepadarė“, - sako VTEK atstovas.

Iš viso Lazdijų rajono savivaldybės tarybą sudaro 25 nariai. Valdančiųjų koalicija suformuota iš mero A.Margelio judėjimo narių, Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos atstovų taryboje.

Etikos komisijai vadovauja Lazdijų rajono savivaldybės tarybos LSDP frakcijos atstovas Arūnas Vaišnoras.