Mįslinga istorija

Trečiadienį šalia Vilniaus, Juodšiliuose, rastas sumuštos moters kūnas. Nelaimėlę tik pabudęs rado tos pačios gyvenvietės gyventojas. Iš pradžių atrodė, kad tai – paprasčiausias buitinis konfliktas, tačiau aiškėja daugiau įvykio aplinkybių.

Policija trečiadienį sulaikė tris įtariamuosius, gimusius apie 1980-uosius metus. Visi jie buvo gana smarkiai įkaušę – blaiviausiam nustatytas 1,87 prom. girtumas, girčiausiam – 2,72 prom.

Išsiaiškinta, kad 1959 m. gimusi auka į Juodšiliuose, Baltosios Vokės g., esantį namą, kuriame gyveno jos draugas, trečiadienio naktį atėjo visiškai nuoga, turėjo tik mobilųjį telefoną ir raktus nuo savo namų.

Ji buvo labai smarkiai sumušta. Neoficialiais duomenimis, prašė draugo nekviesti greitosios – esą viskas gerai, atsigaus. Apie 7.30 val. ji rasta negyva.

Buvo „normali“ moteris

Praėjus dienai po nelaimės, ketvirtadienį, DELFI apsilankė šalia sostinės esančioje gyvenvietėje. Tai – rami gyvenvietė, kurioje veikia kelios parduotuvės, seniūnija.

Iš gyvenvietėje tvyrančių nuotaikų matyti, kad gyventojai yra sukrėsti įvykio ir apie jį kalba nedrąsiai.

Aukos draugo namas, kuriame ji buvo rasta, ketvirtadienio dieną stovi tuščias. „Šeimininkas darbe“, – patikino netoli jo namų dirbanti moteris. Ji sakė, kad vyriškis, trečiadienio naktį priglaudęs moterį, yra tvarkingas, dirba valstybės aparate.

Ar kalbinta gyventoja pažinojo auką? „Žinau tik iš matymo. Atrodė, kad lyg ir normali moteris, bet nieko daugiau negaliu pasakyti“, – teigė šalia tragedija pažymėtų namų dirbanti moteris.

Ji taip pat patikino nieko nežinanti apie tris policijos sulaikytus asmenis.

Vietiniai: mėgdavo išgerti, bet buvo padori

Policija įtaria, kad moteris į savo draugo namus lemtingą naktį atėjo iš Juodšiliuose esančio tvenkinio pusės. Prie jo ketvirtadienio popietę žvejoję vyriškiai buvo kur kas kalbesni.

„Nefilmuoji? – iškart pasiteiravo žvejys. Patikinus, kad ne, jis pradėjo kalbėti. – Girdėjom tą įvykį, vakar prie namų, kuriuose rastas moters kūnas, gal keturi ekipažai stovėjo pusę dienos.“

Pasak žvejų, negyva rasta moteris nesibodėdavo taurelės, bet buvo padori – niekas nėra matęs, kad ji voliotųsi gatvėje. Jie išdavė, kad moteris gyveno keliais šimtais metrų toliau nuo tvenkinio esančiuose „barakuose“.

Šalia moters namų esančios parduotuvės darbuotoja DELFI sakė, kad nelaimėlę pažinojo. Ji patvirtino prie ežero sutiktų vyrų žodžius, esą moteris mėgdavo išgerti, tačiau buvo santūri, visąlaik maloniai bendraudavo su kitais gyvenvietės gyventojais ir pardavėja.

Tiesa, moteris ten negyveno nuo gimimo. Pardavėja sakė atsimenanti, kada ji atsikraustė į Juodšilius, tačiau metų, kada tai įvyko, ji neprisiminė. Taip pat ji kalbėjo nežinanti, kur prieš tai gyveno nelaimėlė.

Patikino pardavėja tik viena – su jokiais vyrais moteris artimai nesibičiuliaudavo.

Tragedija Juodšiliuose

Turėjo dvi dukras

Pavyko išsiaiškinti, kad 1959 m. gimusi moteris turėjo dvi suaugusias dukras. Viena jų jau trečiadienį buvo atvykusi į Juodšilius, kita šiuo metu atostogauja užsienyje ir grįš tik savaitės pabaigoje.

Nuvykus prie žvejojusių vyrų nurodytų „barakų“ portalo korespondentus pasitiko mirusios moters kaimynai. Jie teigė, kad policijos tyrėjai Juodšiliuose sukiojasi jau ne pirmą dieną, pakvietė liudyti aplink moters namus gyvenusius žmones.

„Ji mėgdavo išgerti, bet niekada nemačiau jos besivoliojančios. Man keista, kad kelias dienas prieš nelaimę jos nebuvo namuose, nors ji visada grįždavo“, – kalbėjo kaimynės.

Trečiadienio rytą mirusios moters kaimynės kėlė teoriją, kad moteris antradienio vakarą išties galėjo leisti prie vietos tvenkinio. Su trimis policijos sulaikytais vyrais, kurie, įtariama, moterį tą patį vakarą ir išniekino.

„Aplink tvenkinį vaikščiojo policininkai, kinologai su šunimis. Girdėjau, kad prie pat tvenkinio, miške, šunys rado moters apatinius“, – kalbėjo kaimynė. Tiesa, šie duomenys dar nėra patvirtinti policijos.

Svarstė, kas tie piktadariai

Moterys teigė numanančios, kas galėjo išniekinti kaimynę. Tiesa, policija daugiau duomenų, išskyrus įtariamųjų gimimo metus, neatskleidžia.

„Jeigu tai tie, apie kuriuos aš galvoju, tai jie yra narkomanai. Bet galiu patikinti, kad nužudytoji tikrai nevartodavo narkotikų. Tegul visi šneka, ką nori – tikrai nevartodavo, būdavo padori. Išgerdavo, bet padori“, – bėrė kaimynės.

Anot jų, tai nebuvo patys padoriausi vyrai: „Jiems nesvarbu, prie vaikų, ar ne – šlapindavosi vidury kelio, prie vaikų – nesvarbu. Pamenu, vaikščiodavo, visiškai net į aplinką nereaguodavo dėl narkotikų.“

Vyrai, kuriuos kaimynės įtaria, prie nužudytosios namų niekada nesisukiodavo, sakė moterys.

„Tikrai pas ją nelandžiodavo, neateidavo. Gal ir gali būti, kad išėjo visi kartu prie tvenkinio išgėrinėti. Kalba, kad tie vyrai nužudė moterį ir paliko, bet aš tuo netikiu – jūs įsivaizduojat, kas būna, kai sumaišai narkotikus ir alkoholį – jie tikriausiai net nesuprato ir išėjo“, – svarstė kaimynės.

Kaimynėms nesuprantama tik viena: kaip draugas, pas kurį sumušta moteris atėjo pernakvoti, neiškvietė pagalbos.

„Nesuprantu. Jeigu pas tave ateina sumušta, nuoga, visa kraujuota moteris, tai tu iškviesk tą greitąją, o ne šiaip paguldyk į lovą miegoti. Galbūt vargšė dar ir šiandien būtų gyva...“