Šalia prekybos salono Berlyno Adlershofo technologijų parke dviejose automobilių aikštelėse jau įrengta „Porsche“ įkrovimo infrastruktūra, antradienį nurodė gamintoja.

Ji tvirtina, kad 800 voltų stotelėse automobiliai „Taycan“ gali būti įkrauti kur kas greičiau negu tradicinėse nuolatinės srovės greitos įkrovos stotelėse. Šie automobiliai po įkrovimo turėtų nuvažiuoti maždaug 300 mylių (480 km), ir „Porsche“ mano, kad jos įkrovimo sistema vos po 20 minučių leis nuvažiuoti 250 mylių (325 km).

Tokia „Porsche“ strategija atspindi „Tesla“ kryptį, kurios ji laikosi plėtodama įkrovos stotelių „Supercharger“ tinklą, ir gerokai palengvins gyvenimą vairuotojams, su savo elektromobiliais „Taycan“ norintiems įveikti didesnius atstumus. Iki kitų metų pabaigos „Porsche“ planuoja visose Jungtinėse Valstijose įrengti 500 spartaus įkrovimo stotelių (maždaug prieš metus „Tesla“ turėjo beveik 400 „Supercharger“ stotelių – tuomet ji paskelbė planuojanti dvigubai padidinti jų skaičių).

„Porsche“ taip pat pristatė naudotojo sąsają, skirtą jos naujai išmaniųjų telefonų programėlei, ir parodė, kaip viskas atrodys, kai „Taycan“ bus įkrautas. Ši programėlė vartotojams turėtų būti labai naudinga. „Porsche“ sako, kad ji nuves vartotojus tiesiai prie artimiausios įkrovimo stotelės, kad ir kur jie bebūtų.

„Porsche“ sako, kad jos naujomis įkrovimo stotelėmis Berlyne gali naudotis visi elektriniai automobiliai, turintys specialias jungtis, tačiau tik „Taycan“ pajus 800 kW galios privalumą. Įprastomis darbo valandomis įkrovimo parkas yra nemokamas ir „Porsche“ pažymi, kad jo darbuotojai gali suteikti informacijos apie įkrovimo procesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)