Iš Valmieros miesto kilęs 25-erių metų krašto puolėjas NBA lygoje jau praleido du sezonus. San Antonijaus ekipai visą laiką atstovavęs Bertanis praėjusių metų pirmenybėse vidutiniškai žaidė po 14 minučių per rungtynes, per kurias rinko po 5,9 taško ir 2 atkovotus kamuolius, tritaškius mesdamas solidžiu 37 procentų taiklumu.

Rezultatyviausias savo rungtynes Davis sužaidė šių metų sausio 7-ą dieną, kai dvikovoje su Sakramento „Kings“ ekipa pataikė net 6 tolimus metimus ir viso pelnė 28 taškus.

Komandos sirgalių „latvių lazeriu“ pramintas puolėjas jau po penkių dienų pakartojo asmeninį tritaškių rekordą. Tąsyk San Antonijuje vykusiose rungtynėse prieš Denverio „Nuggets“ Bertanis pasižymėjo fantastišku tikslumu ir pataikė 6 iš 7 tolimų šūvių.

Teksase toliau rungtyniausiantis Latvijos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės narys artėjančiame sezone gali „Spurs“ gretose užimti daug svarbesnę rolę. Greggo Popovičiaus vadovaujamas klubas jau atsisveikino su startinio lengvojo krašto puolėjo rolę pernai užėmusiu Kyle'u Andersonu bei toliau tęsia derybas su kitais lygos klubais dėl Kawhi Leonardo mainų.

Bertanio agentas šįryt atskleidė, jog žaidėjas buvo sulaukęs ir kitų klubų susidomėjimo bei „šiek tiek“ pelningesnio pasiūlymo iš neįvardintos NBA komandos. Visgi pats Davis norėjo likti San Antonijuje ir jaučia, jog tai geriausias pasirinkimas tolimesniam jo tobulėjimui.

Paradoksalu, tačiau artėjančiame sezone Bertanis uždirbs daugiau, nei pagrindine Latvijos krepšinio žvaigžde laikomas Kristapas Porzingis. Niujorko „Knicks“ atstovaujantis 221 cm ūgio milžinas vis dar rungtyniauja naujoko kontrakto sąlygomis. Kitais metais jo uždarbis sieks 5,7 milijono JAV dolerių.

Porzingis iki sezono pradžios gali derėtis su „Knicks“ dėl naujo kontrakto, tačiau sėkmingam susitarimui koją kiša jo patirta sunki kelio raiščių trauma. Niujorko klubas neskuba siūlyti latviui maksimalios vertės sutarties, o krepšininko brolis bei agentas Janis Porzingis nenori daryti jokių nuolaidų „Knicks“ organizacijai.

Kristapas Porzingis

Jei Kristapui ir pavyks susitarti dėl naujo kontrakto, jis įsigalios tik 2019-20 metų sezone. Tad, bet kuriuo atveju, artėjančiose pirmenybėse būtent Bertanis bus daugiausiai uždirbančiu latvių NBA krepšininku.