„Recesija nutinka, kai kreditoriai vienu metu prašo paskolų gavėjų grąžinti pinigus. Trys iš keturių pagrindinių pasaulio valiutų recesijos laikotarpiu - tai pinigai tų šalių, kurios gali pasigirti labai stabiliomis pozicijoms užsienio rinkose“, - teigiama ataskaitoje.

Anot „JP Morgan“, vienos svarbiausių finansinių paslaugų teikėjų JAV rinkoje, analitikų, patikimiausios iš nurodytų valiutų - Japonijos jena, o mažiausiai patraukli - Singapūro doleris. JAV doleris taip pat laikomas patikimu, nes yra pagrindinė valiuta, naudojama pasauliniuose finansiniuose sandoriuose.

Specialistai taip pat paragino krizės atveju atsisakyti besivystančių rinkų valiutų, pavyzdžiui, Naujosios Zelandijos dolerio, nes būtent tokios valiutos smarkiai nuvertėja krizės laikotarpiu ir gali netekti iki 17 proc. savo vertės.

Vis dėlto „JPMorgan“ analitikai teigia, kad dar anksti kalbėti apie gresiančią didelio masto pasaulinę krizę, bet kartu ragina parengti finansinį verslui skirtą valiutinių santaupų planą nenumatytų aplinkybių atveju, ypač atsižvelgus į pasaulinio prekybos karo eskalavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)