Pasitinka su putojančiais gėrimais

Lietuvos vardą sporte garsinusio krepšininko Arvydo Sabonio šeima poilsio ir pramogų versle sukasi jau du dešimtmečius. Jų viešbutyje „Pušų paunksnėje“ klientų patogumu rūpinasi nemažai pastovių ir sezoninių darbuotojų. Niekam nevalia „išnešti“ už viešbučio ribų to, kokios įžymybės ar verslininkai čia vieši, švenčia gimtadienius ar sutuoktuves. Viešbučio direktorė Inga Vainorienė sako, kad viešbutis niekada nesireklamuoja skelbdamas, kokie žinomi žmonės pas juos ilsėjosi.

„Svečius pasitinkame su putojančiu vynu, sultimis, pasiūlome vandens. Pas mus atvyksta aktoriai, pramogų pasaulio atstovai, tačiau mes jų pavardžių neatskleidžiame. Jei žmonės nori patys pasakyti, kad čia lankosi – tai jų reikalas, tačiau viešbutyje griežtai laikomasi konfidencialumo. Manau, taip turėtų būti visuose viešbučiuose“, – sako viešbučio direktorė.

Vos įsibėgėjus vasarai kone visi kambariai užimti. Nors kainos išties nėra žemos – vasarą apartamentai kainuoja 340 eurų, svečių, anot direktorės, tikrai netrūksta. Dažniausiai čia atvyksta šeimos su vaikais. Kambariuose yra mini virtuvėlės, apartamentai per du aukštus, tad jei vaikai miegos pietų miego, tėvai ramiai gali ilsėtis kitame apartamentų aukšte.

Ką veikti viešbutyje, jei saulė nevilioja prie jūros?

„Svečiai beveik visą dieną gali naudotis baseinu. Nemokamai laikas skirtas nuo 10-tos iki 17-tos valandos. Tačiau jei po 17-tos valandos nėra norinčiųjų paplaukioti privačiai, baseinas ir toliau lieka atviras visiems svečiams. Be abejo, visi svečiai vaišinami pusryčiais, jei ko neranda restorane, gali maistą išsirinkti iš pusryčių meniu ir tai jiems bus pagaminta. Norime, kad kiekvienas atvykęs pas mus jaustųsi patogiai ir pailsėtų. To žmonės juk ir važiuoja prie jūros. Pas mus vieši ir lietuviai, ir užsieniečiai. Pastaruoju metu daugėja svečių iš Japonijos, Lenkijos, Norvegijos“, – pasakoja I. Vainorienė.

Anot direktorės, viešbutyje kur kas daugiau kambarių šeimoms, nei dviem asmenims. Be to, viešbučio kiemelyje įrengta ramybės oazė, kur poilsiautojai gali ramiai gerti arbatą ar skaityti knygą, kol vaikai žaidžia.

Visai netoli jūros ir centrinės J. Basanavičiaus gatvės esantis viešbutis pastatytas taip, kad svečius pasiektų kuo mažiau triukšmo iš gatvės. Ramybe dvelkia ir restoranas – pro antrame aukšte esančius didžiulius langus matyti Gintaro muziejaus parkas, restorane skamba maloni muzika. Kas šios ramybės netrikdytų mažiausieji poilsiautojai, jiems darbuotojai visuomet pasiruošę pasiūlyti staliuką su piešimo reikmenimis.

Rodydama apartamentus I. Vainorienė sako, kad svečiai tokius itin mėgsta.

„Pas mus iš viso yra 23 kambariai, palyginus su kitais viešbučiais, šis yra nedidelis. Čia daug erdvės, į kiekvieną kambarį yra individualus įėjimas. Tai mūsų klientams patinka“, – pasakoja viešbučio direktorė.

SPA centrui skyrė visą pastatą

Kur kas daugiau svečių priimti galintis viešbutis „Vanagupė“, laikosi tokios pat tylos apie klientus. Čia apie 90 darbuotojų rūpinasi svečių poilsiu ir pramogomis.

Viešbučio pardavimų vadovė Vaida Gendrolytė pasakoja, jų išskirtinumas – atskirtas SPA paslaugų pastatas ir didžiulės erdvės, net standartinis verslo klasės kambarys yra apie 40 kvadratinių metrų ploto Tai išvydusi neseniai apsilankiusi žurnalistė iš Švedijos juokavo, kad kambariai prilygsta šokių salei. Visuose 98 kambariuose erdvu ir puikiai gali įsikurti tiek šeimos su mažyliais, tiek atvykusieji su augintiniais.

„Viešbutis yra toliau nuo šurmulio, tad čia svečiuojasi tie, kurie nori ramaus poilsio. Turime 98 kambarius, tačiau viešbutis labai erdvus, yra du korpusai, tad net jei visi kambariai užimti, nesijaučia, kad viešbutis būtų sausakimšas. Be to, turime didelė gražų SPA centrą, kuriuo gali naudotis svečiai. Tie, kurie moka už nakvynę, nemokamai gali lankytis paplaukioti SPA centro viešbučiuose nuo 9 ryto iki 21 valandos vakaro. Taip pat svečiai gali nemokamai naudotis visa pirčių zona. Vasaros sezonu dar papildomai atidaromi ir lauko baseinai, šalia kurių yra baras“, – pasakoja pardavimų vadovė.

Tie, kuriems norisi pasilepinti masažais ar kitomis procedūromis, siūlomas labai platus pasirinkimas. Už papildomą mokestį galima rinktis iš maždaug 100-to SPA procedūrų: nuo manikiūro iki retai kur siūlomų egzotiškų masažų. Taip pat yra krepšinio aikštelė, teniso kortai, kuriuos galima užsisakyti, kaip papildomą paslaugą.

Vasarą poilsis šioje vietoje kainuoja apie 210 eurų už verslo klasės apartamentus, o prabangesni ir dar erdvesni kambariai kainuoja apie 220-260 eurų.

„Poilsiautojai tikrai paskaičiuoja, kad su šeima išsinuomoti butą, pirkti maistą, dar apsilankyti SPA ar baseinuose, kainuoja tikrai ne mažiau, nei apsistoti pas mus ir nesukti galvos, kur pavalgyti ir pasimėgauti siūlomais baseinų ir pirčių malonumais. Tad viešbučio nustatytos kainos tikrai nėra labai didelė už siūlomus patogumus ir komfortą“, – sako V. Gendrolytė.

Svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio sulaukiantis viešbutis veikia nuo 2004 metų. SPA centras įrengtas 2009 metais, tad viešbučio atstovė sako, kad jie jau turi ir ilgamečių svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, kurie metai iš metų sugrįžta ir net prašo tų pačių kambarių, kuriuose jau gyveno.

Kambariuose jacuzzi ir pasvirusios grindys

Dar vienas penkiomis žvaigždutėmis besididžiuojantis viešbučių tinkas – „Palanga SPA Life Balance Hote“. Jo atstovė Eglė Preikšaitytė atvirauja, kad viešbutis turi tarptautinį pripažinimą dėl siūlomų paslaugų.

„Mūsų viešbutis buvo įvertintas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje – šiais metais Londone vykusiuose pasaulio SPA apdovanojimuose viešbutis buvo išrinktas geriausiu Rytų Europos SPA viešbučiu, o Olandijoje buvo paskelbtas inovatyviausiu SPA viešbučiu Europoje. „Palanga SPA Life Balance Hotel“ tapo pirmuoju ne tik Lietuvos, bet ir viso Pabaltijo penkių plius žvaigždučių viešbučiu, turinčiu asmens sveikatos priežiūros licenciją, kuri suteikė teisę teikti ne tik grožio, bet ir sveikatos gerinimo, stiprinimo bei gydymo paslaugas“, – dalijasi E. Preikšaitytė.

Kaip viešbučio išskirtinumą moteris įvardija ne tik poilsiui skirtas procedūras. Čia svečiams siūloma gydytojos-dietologės paslaugos, yra fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojai, kineziterapeutai ir net plastinės-rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo konsultacijos.

„Šis viešbutis taip pat yra vienintelis Palangoje, siekiantis atgaivinti senąsias balneoterapijos (gydymo mineraliniu vandeniu) bei talasoterapijos (gydymo jūriniu klimatu) bei turintis savo nuosavą mineralinio vandens gręžinį“, – sako E. Preikšaitytė.

Vidutinės kambarių kainos ne sezono metu siekia 160 eurų, sezono metu – 240 eurų. Ne sezono metu viešbutyje dirba apie 90 žmonių, o vasaros laikotarpiu didesnį svečių srautą aptarnauja 125 darbuotojai. Ant viešbučio atstovės, viešbutyje yra 74 įvairių kategorijų kambariai. Yra dviejų kambarių apartamentai, kuriuose patogiai gali įsikurti keturių asmenų šeima, siūlomi kambariai su jacuzzi vonia ar garine pirtele. Dviejų korpusų – „Luxury“ bei „Design“ kambariai labai skiriasi. „Luxury“ korpuse svečiai viliojami prabanga bei elegancija. E. Preikšaitytė sako, kad iš viršutiniuose aukštuose esančių kambarių balkonų svečiai gali stebėti saulėlydžius ir ranka paliesti šimtamečių pušų viršūnes.

„Design“ korpuse vyrauja neįprasti dizaino sprendimai – visų kambarių grindys yra šiek tiek pasvirusios ir suteikia kitos realybės pojūtį. Toks viešbučio interjero sprendimas, anot E. Preikšaitytės, pirmasis ir kol kas vienintelis pasaulyje.

„Neretai į šią vietą sugrįžta svečiai, kurie prieš penkiolika metų dar buvo vaikai: dabar jie čia lankosi jau su savo mažyliais. Kai kurie svečiai užsisako tai, ką valgė čia vaikystėje, ir virtuvė jiems tai pagamina“, – apie klientų įnorius sako viešbučio atstovė.

Pasak virtuvės šefo Raimundo Dambrausko, virtuvės komanda į savo darbą žiūri lanksčiai, juk poilsiaudami žmonės dažniausiai nori valgyti ne tik skaniai, bet ir sočiai. Restorano darbas jau trečius metus iš eilės „30 geriausių restoranų“ rinkimuose yra pripažįstamas vienu geriausiu restoranų Palangoje.

Viešbučio paslaugų sąraše – ne tik poilsis ir patogumas svečiams, bet ir jų augintiniams. Atvykusieji su keturkojais augintiniais, anot viešbučio atstovės, juos ramiai gali palikti personalo priežiūrai, kol patys mėgausis SPA malonumais.

E. Preikšaitytė pastebi, kad pastaruoju metu vis daugiau svečių atvyksta iš Skandinavijos šalių. Įprastai pas juos svečiuojasi žmonės iš kaimyninių Baltijos šalių, Baltarusijos, Rusijos, tačiau daugiausia čia lankosi lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)