Didier Deschampso auklėtinių triumfą per didžiulį ekraną Paryžiuje stebėjo apie 20 tūkst. minia.

Pergalingas Samuelio Umtiti įvartis 51 minutę buvo palydėtas euforija – nacionalinėmis spalvomis išsidažę ir pasipuošę sirgaliai šoko, apsikabino ir bučiavosi.

„Vive la France, vive la Republique“, „Didžiuojamės, kad esame prancūzai“, – girdėjosi minioje, paskendusioje motociklų, automobilių, dviračių garsinių signalų kakofonijoje.

Prisimenant 2015 metų lapkričio teroro aktą fanų zoną akylai saugojo 1200 saugumo pareigūnų.

Pergalė atnešė daug džiaugsmo – autobusų vairuotojai net nepradėję pralaimėjo kovą – keleivių laiku pristatyti jiems niekaip nepavyko.

„Man buvo 18 metų 1998 metais ir tai buvo viena gražiausių naktų mano gyvenime. Pakartosime tai sekmadienį. Ši komanda yra fantastiška“, – france24.com teigė vienas iš sirgalių vardu Sebastienas.

Jam pritarė kitas Les Bleus gerbėjas: „Vaikinai, mes esame pasaulio čempionai“.

Paryžiaus gatves papuošė iš balkonų nusileidusios nacionalinės vėliavos, rinktinės marškinėliais pasipuošę žmonės mojavo traukiančiai miniai.

Eliziejaus laukų alėja virto pėsčiųjų zona – švenčiantys prancūzai, kaip ir prieš 20 metų, vėlyvą antradienio vakarą ją visiškai užtvindė.

„Tai neįtikėtina, – france24.com kalbėjo 45 metų Thierry Perier, į šventę atsivedęs ir aštuonmetę dukrą. – Mums to reikia Prancūzijoje, mes to nusipelnėme. Turime geriausius žaidėjus ir geriausia dovana būtų pasaulio čempionų titulas“.

FIFA 2018 turnyro finale sekmadienį prancūzai žais su Kroatija arba Anglija. Šios dvi rinktinės dėl bilieto į finalą susigrums trečiadienį 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)