2011-aisiais pasirodžiusioje pirmoje filmo „Brėkštanti aušra“ („Breaking Dawn“) dalyje ir 2012-aisiais išleistoje antrojoje, jauna aktorė Mackenzie Foy įrodė puikiai tinkanti Kristen Stewart ir Roberto Pattinsono sukurtų personažų dukters vaidmeniui.

Tuo metu aktorei buvo 11 metų. M. Foy atkreipė Holivudo dėmesį, vėliau sekė daugiau vaidmenų. Nuo nekaltos mergaitės, kurią įsižiūrėjo Jacobas, iki pagrindinio vaidmens klasikinio baleto interpretacijoje – M. Foy virto puikia aktore ir mėgaujasi populiarumu. Šiuo metu jai jau 17 metų.

#tbt to little me at a photoshoot for @garnethillpics

A post shared by Mackenzie Foy (@mackenziefoy) on Mar 16, 2017 at 6:17pm PDT

Mažylė „su mėlynėmis po akimis ir dideliu pilvuku“

Kai dar nebuvo atrasta Holivudo, mažoji Mackenzie krypuodavo po savo tėvų namų kiemą ir niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikų. Aktorė socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino miela savo vaikystės nuotrauka ir pajuokavo: „Mėlynės po akimis ir didelis pilvukas – štai kokia šauni buvau trejų!“

#TBT to when I was three!!! yah black eye and big belly that's how I rolled

A post shared by Mackenzie Foy (@mackenziefoy) on Aug 27, 2015 at 1:53pm PDT

Kaip galėtų patvirtinti ne viena mažo vaiko mama, tokio amžiaus mažyliai pasižymi ypatingu talentu įgyti mėlynių po akimis.

Nenuostabu, kad netrukus talentų medžiotojai pastebėjo šį žavų vaiką. Tačiau jos vaikystė tekėjo įprasta vaga su kiemu, žaislais ir pasipliuškenimu vandenyje.

Pastebėta vos trejų

M. Foy karjera netikėtai prasidėjo, kai dar net nebuvo svarstoma apie Renesmee pasirodymą ekranuose. Pasak „USA Today“, talentų medžiotojas pastebėjo trimetę mergaitę šokių pasirodyme. Taip prasidėjo mažojo modelio, bendradarbiavusio su „Ralph Lauren“, „Gap“, „Disney“ ir daugeliu kitų, karjera. M. Foy prisiminė savo modelio karjerą 2017-aisiais, „Instagram“ pasidalinusi nostalgiška nuotrauka, kurioje ji stovi gėlių pievoje.

Tos ankstyvos fotosesijos grindė kelią į proveržį pramogų pasaulyje. Iš pradžių ji vaidino „Barbie“, „Pantene“, „Blackberry“ ir „Disney“ reklamose. 2009-aisiais laukė pirmasis epizodinis vaidmuo televizijos seriale „Til Death“. 2010-aisiais sekė vaidmenys serialuose „Flashforward“ ir „Hawaii Five-O“, o galiausiai pasirodė „Saulėlydžio“ saga.

Nuo fantastikos iki siaubo

Jei mėgstate bauginančias istorijas, 2013-ųjų filmas „Išvarymas“ („The Conjuring“) turėtų atsirasti jūsų filmų, kuriuos privalu pasižiūrėti, sąraše. Tai ne tik puikus žanro pavyzdys, bet ir pirmasis didelis M. Foy vaidmuo po „Saulėlydžio“ filmų. Čia ji vaidina Cindy, vieną iš kelių dukterų, kaimo namelyje sulaukusių nekviestų antgamtiškų svečių.

Šiaurės Karolinoje befilmuojant „Išvarymą“, M. Foy ir likę komandos nariai patyrė keistų nutikimų. „Nenoriu nieko išsigalvoti, bet kai kurie dalykai, kuriuos girdėjau, buvo itin keisti. Net Vera Farmiga sakė, kad nuo pat filmavimo pradžios ji visada pabusdavo ir nemiegodavo nuo trečios iki ketvirtos valandos nakties“, – pasakojo filmo režisierius Jamesas Wanas.

Būtent šios valandos filme turi ypatingą ir bauginančią reikšmę.

Tekvondo meistrė

Subtilus M. Foy grožis gali būti apgaulingas – ši mergina išties arši. Aktorė nuo vaikystės užsiima kovos menais ir netgi turi juodą diržą.

2014-aisiais laidoje „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“ M. Foy kalbėjosi su vedėju apie savo mėgstamiausią užsiėmimą.

„Kai nedirbu ir nesimokau, užsiimu tekvondo“, – pasakojo aktorė ir juokingai gynybos judesiu parvertė J. Falloną. Jis nėra vienintelis, kuriam M. Foy kovos menų gebėjimai padarė įspūdį. „Saulėlydžio“ sagos filmavime kolega Tayloras Lautneris negalėjo atsispirti pagundai išmėginti M. Foy stiprybę.

„Mes iš tiesų kalbėjome apie tai ir darėme atsispaudimus“, – 2012-aisiais prisiminė aktorė, pasakodama apie abiejų bendrą aistrą tekvondo.

„Nepamenu, kuris iš mūsų laimėjo, bet tikrai labai stengėmės“, – sakė M. Foy. Ko gero, tai reiškia, kad ji nugalėjo T. Lautnerį.

Bella ir Renesmee – ir vėl drauge

Ar Bella ir Renesmee, motinos ir dukters duetas „Saulėlydyje“, ir vėl susitiko? Galima sakyti, kad taip. Holivudo pasaulis išties mažas, tad Kristen Stewart ir M. Foy trumpam susitiko 2018-ųjų kovą. Aktorės atskirai atvyko į laikiną „Chanel“ mados namų parduotuvę Los Andžele. Prabėgus šešeriems metams po paskutinio „Saulėlydžio“ serijos filmo išleidimo, aktorės susitiko ir drauge nusifotografavo.

Nenuostabu, kad abi džiaugėsi matydamos viena kitą. M. Foy dažnai minėdavo švelnumą, kurį ji jaučia K. Stewart. 2012-aisiais M. Foy MTV pasakojo apie jos veikėjos tėvus suvaidinusius aktorius: „Jie iš tiesų labai mieli. Nepasakyčiau, kad jie man buvo kaip brolis ar sesuo – veikiau kaip puikūs draugai, kuriems gali papasakoti bet ką“. Aktorė taip pat pridėjo, kad K. Stewart ir R. Pattinsonas visuomet buvo labai malonūs ir geri.

Štai kaip aktorė atrodo dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)