Kaip skelbiama pranšime spaudai, birželio pabaigoje Amsterdame buvo pristatyta didžiausia Europoje inovatyvi elektros energijos kaupimo sistema, skirta komerciniams pastatams, kuriuose elektros energijos poreikis itin didelis. Ši sistema – ne tik patikimesnis ir efektyvesnis energijos šaltinis, bet ir galimybė panaudoti nereikalingus akumuliatorius.

Sumanesnis energijos vartojimas

Siekiant sumažinti ar sušvelninti elektros energijos tiekimo sutrikimų riziką, stadionuose ir arenose naudojami įvairūs energijos šaltiniai. Vienas jų – minėta elektros energijos kaupimo sistema su naudotais ir naujais elektrinių automobilių akumuliatoriais. Pasak „Eaton Electric“ padalinio atstovo Lietuvoje Edmondo Daukšo, dėl šios elektros energijos kaupimo sistemos stadionas galės sumaniau vartoti savo tvarią elektros energiją ir išnaudoti akumuliatorių talpą.

„Stadionas visuomet turės pakankamai elektros energijos net dingus elektrai ir prisidės prie Nyderlandų elektros energijos tinklo stabilumo. „Johan Cruijff Arena“ yra vienas tvariausių stadionų pasaulyje ir pirmauja pagal išmanių inovacijų, tokių kaip ši unikali elektros energijos kaupimo sistema, įgyvendinimą“, – sako E. Daukšas.

Labai svarbu, kad energijos kaupimo sistema, kurią sudaro „Eaton“ elektros energijos keitikliai ir 148 „Nissan LEAF“ akumuliatoriai, yra ne tik tvaresnė, bet ir sukuria elektrinių automobilių akumuliatorių žiedinę ekonomiką.
Energijos kaupimo sistema

3 megavatai – keliems tūkst. namų ūkių

Elektros energijos kaupimo sistemos, įrengtos Nyderlandų stadione, talpa – 3 megavatai. Tiek energijos užtenka keliems tūkstančiams namų ūkių. Didelė talpa taip pat reiškia, kad 4 200 saulės plokščių, esančių ant stadiono stogo, pagaminamą energiją irgi gali optimaliai kaupti ir naudoti.

Elektros energijos kaupimo sistema bus rezervinė, kad reikėtų mažiau naudoti dyzelinius generatorius, ir sumažins tinklo apkrovą koncertų metu, kai sąnaudos būna pačios didžiausios.

„Elektros energijos kaupimo sistema įrengta arenoje, rodo didelę pažangą elektros energijos valdymo sprendimų srityje. Energijos kaupimo sistema sukurta specialiai stadiono poreikiams, įskaitant sistemos projektavimą, automobilių akumuliatorių integravimą ir inovatyviojo sprendimo įtraukimą į esamą stadiono infrastruktūrą.

Dabar stadionas elektros energiją vartoja efektyviau ir valdo tvariai, saugiai ir patikimai“, – sako E. Daukšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją