Vienas geriausių visų laikų Prancūzijos futbolininkų Th. Henry antradienį braižys taktines schemas ir duos patarimus, kaip įveikti prancūzus. Priešingoje stovykloje atsidūręs Th. Henry jau pajuto tautiečių ugnį, o pirmieji salves leisti pradėjo buvę jo bendražygiai.

„Esu laimingas, kad žaidžiau kartu su Henry net du sezonus. Jis yra nuostabus žaidėjas ir Prancūzijos futbolo džentelmenas. Aišku, truputį keista jį matyti su Belgijos rinktine, tačiau tai yra jo kelias. Manau, jo širdis antradienį skils pusiau, nes nepaisant visko, jis yra prancūzas“, – kalbėjo H. Llorisas.

D. Deschamps'ui taip pat teko žaisti kartu su Th. Henry savo karjeros saulėlydžio metais: „Šį kartą jis sėdės ant varžovų atsarginių suolo, o ne ant savo gimtosios šalies. Jis žinojo, kad taip gali nutikti, kai sutiko prisidėti prie Belgijos trenerių štabo“.

Kalbėdamas apie belgų komandą Prancūzijos rinktinės treneris negailėjo jai komplimentų.

„Tai fantastiškai greita komanda. Mūsų pagrindinė užduotis – paskui ją suspėti. Būsime tam pasirengę, – tikino jis. – Trenerį Roberto Martinezą labai gerbiu ir belgai ne šiaip sau atsidūrė pusfinalyje. Tai šauni futbolininkų karta, žaidžianti geriausiuose Europos klubuose“.

D. Deschamps'as išsisuko iš klausimo, kaip jaustųsi, jei taptų pasaulio čempionu ne tik kaip žaidėjas, bet ir kaip treneris: „Šiuo momentu aš esu tik pusfinalio dalyvis. Todėl atsakysiu į jūsų klausimą, jei žaisime toliau“.

Mačas bus principinis, nes varžovai – mūsų kaimynai. Belgai turi fantastišką žaidėjų kartą. Kad laimėtume, turime sužaisti nepriekaištingai. Gerbiame varžovus, bet padarysime viską, kad ta pagarba neatsispindėtų rezultate.
Hugo Llorisas

Prancūzijos rinktinės strategas sulaukė klausimo ir iš Rusijos žurnalisto – tradicinio apie turnyro šeimininkų žaidimą: „Kaip jums Rusijos rinktinė? Džiaugiatės, kad likimas nesuvedė jus su šeimininkais?

D. Deschamps'ui tai akivaizdžiai nepatiko: „Jūs rimtai? Norite, kad kalbėčiau apie Rusiją? Kodėl turėčiau tai daryti dabar, prieš pusfinalį? Čia pilna prancūzų ir belgų žurnalistų. Kitas klausimas“.

Tačiau ir kitas klausimas treneriui nepatiko, nes kažkas pamėgino klausti apie Portugaliją ir prancūzo nuotaika galutinai subjuro, o spaudos konferenciją nuspręsta baigti.

Prieš tai kalbėjęs H. Llorisas tvirtino, kad per 10 metų rinktinėje matė kelias kartas ir jas sunku lyginti.

„Tačiau dabar suvokiame, kad galime laimėti viską. Yra ir patyrusių žaidėjų ir neįtikėtinų jaunų talentų. Toks lydinys turėtų nulemti sėkmę, – teigė 31 metų vartininkas. – O kalbant apie pusfinalį, mačas bus principinis, nes varžovai – mūsų kaimynai. Belgai turi fantastišką žaidėjų kartą. Kad laimėtume, turime sužaisti nepriekaištingai. Gerbiame varžovus, bet padarysime viską, kad ta pagarba neatsispindėtų rezultate“.

Prancūzijos ir Belgijos rinktinių dvikovą pasaulio čempionato pusfinalyje sekite antradienį nuo 21 val. kartu su DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)