Nes išvardintose vietose žuvys šiek tiek pigesnės nei labiausiai poilsiautojų lankomose vietose ar netoli jūros įsikūrusiuose prekybos taškuose.

Vis tik didžiausią pirkėjų dalį sudaro atostogauti prie jūros atvažiavę poilsiautojai. Dažniausiai jie perka karštai rūkytas karšių išklotines, kurių kilogramas kainuoja nuo 4,5 iki 5 eurų už kilogramą.

Rūkytos žuvies produktų gamintojai pasuko galvas ir siūlo pačius įvairiausius gaminius: siūlo upėtakių išklotinių (8,9 – 9,5 eurai/kg), karpio išklotines (8 eurai/kg), karštai rūkytą vilkžuvę (7 eurai/kg), arba karštai rūkytą šamą (7,5 eurai/kg).

Gurmanai mėgaujasi šaltai rūkytomis skumbrėmis (7 eurai/kg) arba šaltai rūkytais žiobriais, po 8 eurus už kilogramą. Turtingiausieji perka ungurį, kurio kaina, pasak prekybininkų, nepasikeitė įvedus eurą. Seniau jų kilogramas kainavo apie 130 litų, dabar – 40-45 eurus.

Žuvies kainos Palangoje

Tačiau, kaip prisipažino žuvimi prekiaujanti Genutė, kaina lemia ne viską. „Aišku, jei mano paduodama žuvis kainuotų 8 eurus, o pas kitus tokia pati – 3 eurus, pirktų pigesnę. Tačiau dabar tie 30-40 centų didelės reikšmės neturi. Svarbu, kad žuvys būtų šviežios ir skanios. Pirkėjai tai labai vertina ir nuolat sugrįžta. Aš parduodu tik šviežią žuvį. Buvo toks laikas, kai skubiai turėjau uždaryti kioską ir skubėjau viską parduoti. O žuvis šviežutėlė, vos prieš dvi valandas atvežta iš rūkyklos! Parašiau, kad išpardavimas ir kainas smarkiai nuleidau. Ir ką sau galvojate – ateina žmonės, pečiais patrauko ir eina šalin. Jie galvojo, kad pigiau parduodu todėl, kad galiojimas baigiasi. Labai mažai nupirko, beveik viską namo parsivežiau“, - vieną atvejį prisiminė Genutė.

Žuvies kainos Palangoje

Ji taip pat prisipažino, kad kartais pasigirsta kalbų, jog reikia mažinti konkurenciją ir prekybininkams suvienodinti kainas. „Bet aš į tokias intrigas nesileidžiu ir kainas nustatau tokias, kokios man atrodo tinkamos“, - bendraudama su DELFI kalbėjo prekybininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)