„Sheep Got Waxed“: „Visada svajojom apšildyti BBNG“

„BBNG žinom nuo pat pradžių – mūsų grupės tuo pat metu pradėjo groti. Sukūrę grupę, pradėjom ir jų klausyt. Tik jie dar neklausė mūsų – šitą tik dabar pataisysim“, – juokiasi „Sheep Got Waxed“ nariai.

Ryškiausia Lietuvos jaunosios kartos džiazo komanda prisimena, kad BBNG jiems padėjo išsivaduoti iš akademinio džiazo: „Ši grupė buvo pavyzdys, kokia kryptim galima judėti. Pamatėm, kad galim džiazuoti ir ant repo, ir ant trepo, ir ant elektronikos. Be to, jie patinka net tiems, kurie džiazo šiaip jau neklauso.”

Abiejų šių grupių muzikos žanrą sunku tiksliai įvardyti. Jas abi svarbiausia patirti gyvai. „Mūsų fanams turėtų patikti BBNG, ir atvirkščiai. Tokią muziką visada reikia išgirsti gyvai, jei nori suprasti, kas ten vyksta.“

Šiuo metu lietuvių trijulė mąsto apie naują – trečiąjį – albumą. O paklausti, ar yra atlikėjų, su kuriais norėtų bendradarbiauti kurdami muziką, juokiasi, kad svarbiausia jiems – bendradarbiauti vienam su kitu.
„Norisi su BBNG tiesiog pabendrauti, susipažinti. Dar labai norim pamatyti jų gyvą pasirodymą ir patirti tikrą koncertą. Tikimės rasti bendrą kalbą ir bendrą koncerto vardiklį“, – taip antradienio vakarą planuoja sheepai. Daugelis sutinka, kad Lietuvoje nėra tinkamesnės grupės BBNG apšildymui. Kiti kalbinti artistai vaškuojamas aveles įvardijo viena mėgstamiausių savo grupių ir dar viena priežastimi antradienį apsilankyti VU Botanikos sode.

BadBadNotGood kviečia vaizdu:

„ba.“: „Jie priartino prie manęs džiazą“

„2011-aisiais susipažinau su dviem savo dabar labai mėgstamais atlikėjais – „BadBadNotGood“ ir King Krule. Labai gerai atsimenu BBNG vaizdo klipą „Electric Relaxation“. Tuo metu jų skiriamasis ženklas buvo būgnininkas su kiaulės kauke“, – pažintį su BBNG kūryba prisimena Benas Aleksandravičius. Pastaruoju metu jo favoritas – BBNG su Kaytranada įrašytas kūrinys – „Lavender“.

„Nesu didelis džiazo klausytojas, bet BBNG mane sužavėjo bandymu maišyti gyvą džiazą su elektronika. Tuo metu, kai juos atradau, manyje didžiausią vietą užėmė būtent elektronika ir jos maišymas su kitais žanrais. Taip ir džiazas prie manęs šiek tiek priartėjo.“ Beno manymu, Botanikos sodo erdvė labai atitiks unikalų BBNG skambesį: „Koncertas turėtų būti įsimintinas net ir tiems, kurie jų iki šiol nežinojo.“

Grupė „ba.“ ne veltui turi fanatišką gerbėjų palaikymą. Jie vadinami vienais iš šiuolaikinio roko gaivintojų šalyje. B. Aleksandravičius sako neišsižadantis galimybės bendradarbiauti su kitais atlikėjais: „Tai man atrodo vis teisingiau. Nereikia užsidaryti vienos grupės kamuolyje. Savo kūryboje stengiuosi įsivaizduoti kuo skirtingesnių dalykų, o BBNG yra puikus to pavyzdys.“

Fingalick: „Net augalai augs sparčiau“

„Man atrodo, kad šiuolaikinis džiazas ypač įdomus tuo, kad jis nebėra akademinis. Iš lietuvių tą daro Dalius Naujokaitis, „Sheep Got Waxed“. Su jais ateityje mielai atsidurčiau vienoje studijoje“, – sako iš Berlyno į Vilnių neseniai grįžęs Tomas Narkevičius-Fingalick.

„BBNG išgirdau vienoje užsienio radijo laidoje, kur pristatė jaunuolius iš Toronto. Džiazo ir hiphopo mišinys man pasirodė žiauriai įdomus. Nustebino reperio Gucci Mane kūrinio „Lemonade“ koveris. – BBNG atradimą prisimena Fingalick. – Bene labiausiai man įstrigęs jų kūrinys – „Time Moves Slow“ iš naujausio albumo „IV“.“

Fingalick ilgai buvo žinomas kaip grupės „Without Letters“ narys. Taip pat dirbo su įvairiais hiphopo bei elektronikos scenų atlikėjais. Pernai pasirodė jo mini albumas „EGO“. „Kadangi pats esu jaunas atlikėjas, visad sergu už kitus jaunus kūrėjus. BBNG labai gerai sekasi. Ir iki šiol jie nuolat yra šalia manęs.“

„Į šį koncertą labiausiai kviesčiau tuos, kurie nori įsimintinos patirties. Toks koncertas liks tavo prote ilgesnį laiką. Ir dar kviesčiau vyresnius žmones, savo tėvų kartos. Taip jie išgirstų akademinį džiazą maišomą su hiphopu ir elektronika. Manau, po tokio koncerto gali pasikeisti gyvenimas. O ir Botanikos sodo augalai sparčiau augs“, – pranašauja T. Narkevičius.

„Golden Parazyth“: „Tiems, kurie mėgsta laisvę“

„Mane sudomino jų skambesys. Jis labai originalus ir iškart atkreipia dėmesį tarp didžiulės masės dainų. Tokį išgirdęs iškart nori suprasti, kaip tai daroma“, – sako dueto „Golden Parazyth“ narys Giedrius Širka.

Apie savo santykį su džiazo kultūra Giedrius prisipažįsta: „Džiazą myliu – jis yra muzikos tėvas. Bet nemėgstu tokio, kur daug natų, bet nėra jausmo.“ Akivaizdu, kad BBNG muzikoje – jausmo su kaupu.

„Į šį koncertą turėtų eiti tie, kurie mėgsta laisvę. Kurie mėgsta matyti laisvus muzikantus scenoje. Kurie nori patirti nevaržomą muzikos virsmą ir muziką, neįspraustą į rėmus. Ir BBNG, ir SGW mėgaujausi muzika čia ir dabar. Tam sunku būtų rasti geresnę erdvę“, – entuziastingai į koncertą kviečia „Golden Parazyth“ siela.

„Abudu“: „Ar jums kyla klausimų dėl džiazo?“

„Apie džiazą daug esam diskutavę. Gali džiazo nemėgti, bet „BadBadNotGood“ sujungia visus. Jie nieko neatima iš džiazo, tik prideda kitų stilių elementų ir tuo visus patraukia. Jų muzika labai kabina ir visada turi neįtikėtiną dropą“, – neįprastą BBNG stilių analizuoja „Abudu“ vaikinai.
Ir šiam penketui iš Šakių, ir „ba.“ lyderiui Benui Aleksandravičiui pirmasis įstrigęs BBNG kūrinys buvo „Electric Relaxation“. „Abudu“ netgi yra groję jo koverį. „Didelį įspūdį padarė jų gyvi pasirodymai – labai įkvėpė ir mus pačius pradėti groti drauge.“

„Aš jau rudenį buvau jų koncerte. Bet vos paskelbė koncertą Vilniuje – iškart nusipirkau bilietą. O su sheepais – tai išvis svajonės išsipildymas“, – džiaugiasi Leonas Rečkus.

Tai jiems vienas laukiamiausių koncertų šiemet: „Turėtų ateiti tie, kuriems dar kyla klausimų dėl džiazo. Tai puikus būdas susipažinti su šiuo žanru. O kas mėgsta repą – tai irgi puiki proga susipažinti su kitokia jo forma.“

Migloko: „Labai kinematografiška muzika“

„Prieš porą metų, žiemą, užsiparinusi sėdėjau „Cafe de Paris“. Ir barmenas labai gerą muziką pradėjo groti. Paklausiau, kas čia groja, ir jis man užrašė ant lapuko, kad tai „BadBadNotGood”. Bet pamečiau tą lapuką ir paskui kažkokiam vakarėlyje bandžiau nupasakoti tą gabalą: kad kinematografiškas, orkestriukas, 7 dešimtmečio dvelksmas... Ir žmonės suprato, sako: „Čia turbūt BBNG.“ Taip Migloko įsimylėjo „BadBadNotGood“.

Jos mėgstamiausias kūrinys – „In Your Eyes“: „Jis labai vizualus, primena prancūziškus ir kartu amerikietiškus filmus. Ir tas švelnus melancholiškas vaibas šiek tiek primena tai, ką aš pati kuriu“, – sako Migloko. Ir prisipažįsta mananti, kad jos balsas ir muzikinis jausmas labai tiktų BBNG muzikai: „Tikrai neatsisakyčiau bendradarbiauti“, – juokiasi migloko.

Galiausiai, paklausta, ko tikisi iš antradienio koncerto, sako – nei daug, nei mažai: „Geras koncertas turi pakeisti žmogaus gyvenimą. BBNG tikrai tai padarys. Juk jie geriausiai vertinami būtent gyvai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją