Ukrainoje Civinity veiklą pradėjo prieš 2 metus. Lietuvoje ir Latvijoje veikianti ir daugiau nei 6 mln. kv. m. pastatų aptarnaujanti grupė kartu su partneriais iš Ukrainos tuomet įsteigė bendrą įmonę „Civinity Ukraina“, kuri dalyvavo vietos savivaldybių organizuojamuose konkursuose parenkant daugiabučių namų administratorių, ir dalį jų laimėjo, rašoma bendrovės pranešime.

„Ukrainai reikia tobulinti įstatymų kūrimo ir jų laikymosi procesą bei keisti valstybės tarnautojų požiūrį į verslininkus. Todėl priėmėme sprendimą nebetęsti plėtros šioje šalyje ir parduoti visus joje vystytus projektus,“ – pranešime cituojamas Rimvydas Ramanauskas, „Civinity“ generalinis direktorius.

2016 m. įkurta „Civinity Ukraina“ iki šiol valdė Ukrainos bendrovę „Misto dlya lyudei“, kuri laimėjo kelis gyvenamųjų namų administravimo konkursus, įskaitant Zaporožės savivaldybės konkursą dėl 3,5 mln. kv. m. namų priežiūros. Bendrovė taip pat aptarnauja beveik 3000 skirtingos paskirties pastatus Ukrainos sostinėje Kijeve bei Zaporožėje, Mariupolyje ir Kremenčuke.

Birželio pradžioje bendrovė kartu su verslininku Domu Dargiu pranešė apie ketinimus įsigyti komercinių statinių priežiūros paslaugas teikiančią įmonę „Statinių priežiūra“ ir inžinerinių sistemų sprendimus kuriančią įmonę „Dizaja“. Planuojama, kad įsigijimų sandoriai, kuriuos jau palaimino LR Konkurencijos taryba, bus užbaigti iki liepos pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)