„FIFA nagrinėja įvairius pranešimus iš minimų rungtynių bei galimus įrodymus dėl klausimo, minimo jūsų laiške“, – pareiškė FIFA atstovas, paklaustas, ar D. Vida gali būti už tai nubaustas.

Kaip praneša „The Daily Telegraph“, FIFA taisyklės draudžia diskriminaciją politiniais motyvais, o už tai gali būti baudžiama nušalinimu nuo varžybų. Vis dėlto D. Vidai greičiausiai bus skirta bauda, nurodė leidinys.

Sekmadienį Rusijos ir Kroatijos komandų rungtynės baigėsi rezultatu 2-2, o per baudinių seriją daugiau įvarčių pelnė kroatai. Vieną iš įvarčių į rusų vartus įmušė D. Vida.

Pasibaigus šioms rungtynėms jis su savo komandos skautu Ognenu Vukojevičiumi nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame, be kita ko, D. Vida šaukia: „Šlovė Ukrainai!“

2013-2018 metais D. Vida žaidė Kijevo futbolo klube „Dinamo“. O. Vukojevičius taip pat yra rungtyniavęs šiame klube, o dabar jame driba skautu.

Paplitus šiam vaizdo įrašui, Rusijos futbolo gerbėjai suskubo piktintis ir skųsti kroatus FIFA pareigūnams.

Nepasitenkinimo neslėpė ir Rusijos futbolo apžvalgininkai.

Prie jų prisijungė ir sankcijų futbolininkui pareikalavo netgi Rusijos Dūmos Fizinės kultūros, sporto, turizmo ir jaunimo reikalų komiteto politikai.

Pats D. Vida bendraudamas su žiniasklaida teigė nenorėjęs painioti sporto su politika, o vaizdo įrašas tebuvo pokštas.

Panašių skundų šiame čempionate FIFA jau buvo sulaukusi dėl Šveicarijos rinktinės žaidėjų Granito Xhaka ir Xherdano Shaqiri.

Šveicarijos garbę ginantys albanai švęsdami įvarčius į Serbijos vartus rodė Albanijos simbolio erelio gestą, bet už tai nubausti nebuvo.

Liepos 11-ąją pusfinalio rungtynėse Kroatijos komanda susitiks su Anglijos rinktine.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1393)