JAV mieste Freste surengtą profesionalų bokso vakarą vainikavusioje dvikovoje E. Kavaliauskas nugalėjo Dominikos Respublikos atstovą Juaną Carlosą Abreu. Lietuviui pergalę po kovos vienbalsiai skyrė teisėjai: 97:93, 97:93, 96:94.

30-metis E. Kavaliauskas ir 31-erių jo varžovas jau pirmajame raunde praliejo vienas kitam kraują po susidūrimo galvomis. Abiems sportininkams buvo prakirsti antakiai.

Intensyviau kraujas tekėjo iš E. Kavaliausko antakio, o penktajame raunde dėl to kova buvo trumpam sustabdyta.

Lietuvis šioje kovoje kontroliavo tempą, kuris nebuvo greitas, o tai pykdė žiūrovus, kurie kelis kartus sportininkus nušvilpė.

„Ne viskas sekėsi taip, kaip norėjau. Pirmuose raunduose Abreu buvo labai greitas, todėl turėjau padaryti pakeitimų ir prisitaikyti“, – po kovos sakė E. Kavaliauskas.

Tikimasi, kad ši pergalė atvers lietuviui duris į kovą dėl pasaulio čempiono diržo. Tiesa, „Top Rank“ vadovas Bobas Arumas šia kova nesusižavėjo ir negalėjo pažadėti E. Kavaliauskui kovos dėl diržo jau artėjantį spalį.

„Esu pasiruošęs visiems dideliems vardams. Sporto salėje atiduodu 200 procentų ir visada darau viską, ką galiu ringe“, – apie galimą šansą kovoti dėl pasaulio čempiono vardo sakė E. Kavaliauskas.

NABF čempiono diržą E. Kavaliauskas iškovojo praėjusių metų rugsėjo mėnesį, o šių metų vasarį jį apgynė pirmą sykį.

E. Kavaliauskas profesionalų ringe lieka nenugalėtas – jis pasiekė 20 pergalių atlikdamas 16 nokautų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)