„Liepos 6-ąją Vilniaus savivaldybės organizuotus fejerverkus mes su šeima stebėjome prie Baltojo tilto, krantinėje prie Goštauto gatvės. Vienas fejerverkas nesprogęs nukrito ant žemės ir sprogo tarp žmonių.

Sprogimo metu buvo sužalotos mano žmonos, kuri ant rankų laikė trimetį vaiką, kojos. Prieš sprogimą aš sėdėjau ant žemės, pasisodinęs vaiką ant pilvo, net nenoriu įsivaizduoti, kas būtų buvę, jei tuo metu fejerverkas būtų nukritęs ir sprogęs šalia mūsų.

Po nelaimės ieškant pagalbos aplink neradome nei medikų, nei pareigūnų. Pamačiau tik apsaugos darbuotoją, kurio paprašiau pagalbos, tačiau jokio konkretaus atsakymo negavau. Teko pačiam skambinti pagalbos telefonu 112. Po dviejų minučių pokalbio mane sujungė su greitąja pagalba, kuriai ir vėl turėjau visą situaciją pasakoti iš naujo. Nesuprantu, kam reikalingas šis telefonas?

Greitoji atvyko po 15 minučių iš kitos tilto pusės. Kodėl organizatoriai nepasirūpino tinkama apsaugos zona, kuri buvo tik 20 metrų nuo tilto? Fejerverkas nusileido ir sprogo apie 100 metrų nutolęs nuo apsaugos zonos. Kodėl iš Goštauto gatvės pusės nebuvo nei vieno pareigūno ar mediko, nors žmonių susirinko tikrai nemažai?

Nors šį kartą viskas baigėsi gana laimingai, tai galėjo virsti tragedija“, - rašė skaitytojas Vasilijus.

Kitas DELFI skaitytojas, prašęs neskelbti savo vardo, pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas Vasilijaus aprašytas fejerverko sprogimas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)