Penktadienį prasidėjusi šventė pirmiausia kvietė į sporto ir meno dieną. Festivalyje vyko sporto žaidynių atidarymas, o vėliau – krepšinio, tinklinio, šaškių bei kitų sporto šakų varžybos, bėgimas nuo Naisių iki Kryžių kalno ir atgal, Žemaitukų konkūrų varžybos.

Ramesnes pramogas mėgstantys tuo metu galėjo stebėti „Naisių vasaros teatro“ spektaklį „Figaro!“, o vėliau – ir Evelinos Sašenko koncertą. 21 val. Naisiuose, kaip ir kitur pasaulyje, susirinkusieji visi drauge giedojo Tautišką giesmę.

Tačiau pagrindine festivalio diena tapo šeštadienis. Tai buvo galima matyti ir iš programos, ir iš lankytojų gausos. Skaisčiai švietė saulė, tad popiet į Naisius jau traukė daugybė automobilių bei autobusų. Įsibėgėjus koncertams į Naisius buvo suvažiavę ne vienas tūkstantis lietuvių.

Scenoje buvo numatyti tautiškų kapelijų, ansamblių, cirko studijų, orkestrų pasirodymai, o taip pat susirinkusiųjų laukė Ievos Zasimauskaitės, grupės „Vairas“, Andriaus Kaniavos, Edgaro Lubio, Vido Bareikio ir „Naktinių personų“ koncertai.

Tiems, kurių nedomino muzika, surengta senovinių automobilių paroda, jogos, svajonių namų kūrimo, natūralios sudėties kremų gamybos seminarai, o taip pat audimo staklėmis, verpimo, medžio drožybos, akmentašystės, suvenyrų iš rago, bitininkystės ir daugelio kitų sričių edukaciniai užsiėmimai. Festivalio teritorijoje netrūko pramogų vaikams.

Ir išties - vykstant šiam renginiui TV serialo išgarsintas miestelis atgyja. Žmonės čia atvyksta su šeimomis bei augintiniais.

Apsaugininkams, kurių čia vis tiek gausu, tenka ne tramdyti įkaušusius, o nuobodžiauti pavėsyje arba reguliuoti eismą. Renginio vietoje galima nusipirkti tik gaiviųjų gėrimų arba maisto, alkoholio čia rastų nebent maištautojai arba tie, kurie bandytų jo patys atsivežti.

Praleidus pusdienį, čia nepavyko pamatyti nė vieno svirduliuojančio ar įtartinai atrodančio asmens, žmonės rinkosi turėdami visiškai kitą tikslą - gerai praleisti laiką neapsvaigę ir pasimėgauti organizatorių nemokamai teikiamomis pramogomis.

„Aš kuo toliau, tuo dažniau įsitikinu, jog tam, kad būtų linksma, nebūtina prisigerti iki žemės graibymo. Lietuviai moka linksmintis blaivūs, šis festivalis to įrodymas“, - įsitikinęs Naisiuose sutiktas Marius.

„Praėjusiais metais sužinojome su šeima, kad toks festivalis vyksta, tačiau taip ir nespėjome atvykti. Todėl šiemet surinkome visą giminę ir atvykome. Dalyvauja net mūsų dar mėnesio neturinti anūkė“, – pakalbinta sakė iš Panevėžio atvažiavusi Rita.

„Atvykome net nežinodami, kad čia draudžiamas alkoholis. Bet valandą kitą be jo nenumirsime“, – šypsojosi šiaulietis Linas, kuris atvažiavo su gausia bičiulių kompanija.

„Aš gyvenu Naisiuose, tai mes visus metus laukiame festivalio. Juk tiek žmonių atvažiuoja, tiek žvaigždžių. Aišku, po to kurį laiką žolė nutrypta būna, bet čia smulkmena“, - įspūdžiais pasidalijo Nijolė.

Akimirkos iš renginio - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (713)