13 minutę kamuolį į savo vartus po kampinio netyčia įsimušė Fernandinho, o 31 min. puikiu šūviu iš toli varžovų tinklo vos nesudraskė Kevinas De Bruyne'as – 2:0.

76 min. brazilų viltis prikėlė po keitimo aikštėje pasirodęs saugas Renato Augusto, pasižymėjęs smūgiu galva – 2:1, tačiau tai ir buvo viskas: nei paskutiniai bandymai išlyginti rezultatą, nei apeliacijos skirti 11 metrų baudinį pietų amerikiečių nebeišgelbėjo.

Po skaudaus pralaimėjimo brazilų strategas Tite nepateikė konkrečių pasiteisinimų: tiesiog sėkmė šypsojosi brazilų varžovams.

„Kartais futbole netrūksta atsitiktinumų, bet man nepatinka kalbėti apie sėkmę“, – po mačo kalbėjo Tite.

„Jei ji būtų mūsų pusėje, patogu būtų sakyti, kad ji leido pranokti varžovus. Aš netikiu sėkme“, – kalbėjo Brazilijos rinktinės strategas.

Belgija savo šansus pavertė įvarčiais. Sunku tą ištarti, bet tai buvo puikios rungtynės, kuriose susitiko labai techniškos komandos.
Tite

Jau per pridėtą rungtynių laiką Neymaro klastingą smūgį pirštų galiukais atrėmė belgų vartų sargas Thibautas Courtois.

„Ar vartininką Thibautą Courtois lydėjo sėkmė? Ne, jis tiesiog buvo nuostabus. Belgija buvo efektyvi ir rezultatyvi.

Atsitiktinumai, netikėti posūkiai, jų šiandien netrūko. Skaudu tą sakyti. Nenoriu nuvertinti belgų, ji – puiki komanda. Tačiau jos išnaudoti šansai mums buvo negailestingi“, – spaudos konferencijoje apgailestavo Tite.

Šis pralaimėjimas buvo pirmasis ir paskutinis brazilams pasaulio čempionate ir antrasis apskritai vadovaujant nuo 2016 m. Brazilijos rinktinės vairą perėmusiam Tite.

Brazilai dominavo pagal statistiką: atliko net 26 smūgius link vartų (belgai – 8), ilgiau kontroliavo kamuolį (57 prieš 43 proc.), kėlė dvigubai daugiau kampinių (8 prieš 4), tačiau daug prasčiau realizavo savo susikurtas progas.

Strategas gyrė savo ekipą, kuri puikiai žaidė du trečdalius rungtynių laiko.

„Buvome geresni ir turėjome pranašumą, du trečdalius rungtynių laiko demonstravome labai kokybišką žaidimą. Bet Belgija savo šansus pavertė įvarčiais. Sunku tą ištarti, buvo puikios rungtynės, kuriose susitiko labai techniškos komandos“, – teigė Tite.

„Mums apmaudu ir skaudu, bet tie, kurie žiūrėjo šias rungtynes, išvydo nuostabų reginį“, – pridūrė Brazilijos rinktinės strategas.

2018 metų pirmenybėse nebeliko Pietų Amerikos atstovų. Visos šešios tebekovojančios komandos – iš Europos.

Pusfinalyje, kuris vyks liepos 10 d. susitiks Prancūzija ir Belgija. Kita pusfinalio pora paaiškės šeštadienį po Švedijos ir Anglijos bei Rusijos ir Kroatijos rungtynių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)