Tris sezonus Niujorke praleidęs 28-erių metų aukštaūgis garsėja solidžiu žaidimu gynyboje bei patikima kova dėl atšokusių kamuolių. Pastarosiose pirmenybėse 77 rungtynes sužaidęs O'Quinnas jose pasižymėjo 7,1 atkovoto kamuolio, 6,1 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Tik 10 susitikimų starto penkete pradėjusiam vidurio puolėjui tai buvo sėkmingiausias jo NBA karjeros sezonas. Iš Niujorko kilęs krepšininkas gimtojo miesto klube užėmė turko Eneso Kanterio dublerio poziciją.

Toks „Pacers“ sprendimas sukėlė daug diskusijų dėl jaunųjų Turnerio ir Sabonio ateities. Kadangi Indianos klubas galėjo pasigirti vienu solidžiausių talentingų vidurio puolėjų duetų visoje lygoje, O'Quinno atvykimas verčia apžvalgininkus svarstyti galimų mainų galimybes.

Praėjusiame sezone „Knicks“ krepšininkas net 99 procentus savo žaidybinio laiko praleido vidurio puolėjo pozicijoje. 22-ejų metų Turneris šioje rolėje sužaidė absoliučiai visas savo minutes, o Sabonis 19 procentų aikštėje praleisto laiko užėmė sunkiojo krašto puolėjo poziciją.

Domo žaidimas ketvirtojo numerio rolėje tapo priverstiniu vyriausiojo trenerio Nate'o McMillano žingsniu. Turnerio ir Sabonio efektyvumas rungtyniaujant kartu buvo ženkliai mažesnis, nei vienam iš jų užimant tradicinę vidurio puolėjo poziciją.

„Pacers“ šią vasarą atsiveikino su trečiojo aukštaūgio vaidmenį klube atlikusiu veteranu Alu Jeffersonu, tačiau 33-ejų metų veteranas pernai sužaidė vos 36 susitikimus, kuriuose aikštėje vidutiniškai praleisdavo vos po kiek daugiau nei 13 minučių.

Trumpalaikė O'Quinno sutartis turėtų leisti jam gauti pelningesnį pasiūlymą kitų metų vasarą, tačiau siekdami tokio scenarijaus krepšininkui atstovaujantys asmenys neabejotinai turėjo derėtis su „Pacers“ klubu dėl pakankamo žaidybinio laiko. Gaudamas 13 Jeffersono žaistų minučių šis aukštaūgis savo vertės toli gražu nepasikeltų.

Netikėtas generalinio vadybininko Kevino Pritchardo žingsnį galėjo padiktuoti dvi priežastys: arba Indianos klubas planuoja kitame sezone grąžinti Sabonį į jam nepatogią sunkiojo krašto poziciją, arba išmainyti vieną iš savo jaunųjų aukštaūgių.