Anot Baltarusijos sporto viceministro Aleksandro Grigorovo, Solt Leik Sičio žaidynių organizatoriai neįvykdė savo įsipareigojimų už 80 kilometrų nuo olimpiados sostinės gyvenančiai Baltarusijos komandai. "Mūsų sportininkai maitinami sumuštiniais ir įvairiais mėsainiais. Bet jiems juk reikia normalaus maisto, šviežių vaisių sulčių, karštos sriubos", - antradienį jis Minske pasiskundė tarptautinei žiniasklaidai.

Prieš tai ir Baltarusijos olimpinės rinktinės kapitonas Ivanas Ryženka, kuris pirmadienį vyrų biatlono 20 kilometrų varžybose užėmė tik 30 vietą, pripažino, kad maistas yra rimta problema.

"Biatlonininkai tris dienas nebuvo gavę normalių pietų. Problemų dėl maisto kyla nuo pat pirmos dienos", - iš Solt Leik Sičio jis pasakė Baltarusijos valstybinei televizijai.

Pasak Sporto ministerijos, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kuris yra ir Nacionalinio olimpinio komiteto vadovas, įteikė oficialų protestą.

Baltarusijos olimpiečiai Solt Leik Sityje kol kas dar neiškovojo nė vieno medalio. Tiesa, jos ledo ritulininkai jau įvykdė planą ir pirmieji pateko į finalinį olimpinio turnyro etapą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją