Prancūzai per visą dvikovą atliko tik du smūgius į vartų plotą, bet pelnė lygiai tiek pat – du įvarčius.

40 minutę po Antoine'o Griezmanno pakelto baudinio kamuolį galva į vartų tinklą nukreipė Raphaelis Varane'as, o 61 min. pasižymėjo jau pats A. Griezmannas – tiesa, didžiąją dalį jo įvarčio turėtų prisiimti vartininkas Fernando Muslera, kuris sužaidė itin nesėkmingai ir nesulaikė tiesiai į vartų vidurį skriejusio kamuolio.

Beje, antro kėlinio viduryje iš blogosios pusės pasirodė 19-metis Kylianas Mbappe, kuris krito ant vejos it Neymaras, nors nebuvo jokio kontakto. Po šio epizodo kilo masinis abiejų komandų žaidėjų susistumdymas, o pats K. Mbappe nubaustas geltona kortele.

Prancūzija pusfinalyje susikaus su Brazilijos ir Belgijos poros, kuri savo santykius aiškinsis nuo 21 val. Kazanėje, nugalėtoja.

Urugvajus 0 – 2 Prancūzija
40' [0 – 1] Raphaelis Varane'as
61' [0 – 2] Antoine'as Griezmannas

Komandų statistika: Urugvajus – Prancūzija

Smūgiai į vartus: 4 – 2
Smūgiai šalia vartų: 6 – 7
Kampiniai: 4 – 3
Nuošalės: 0 – 0
Kamuolio kontrolė: 42 – 58 proc.
Pražangos: 17 – 15.

Ketvirtfinaliui vadovavo teisėjas iš Argentinos Nestoras Pitana.

Dabartiniai Europos vicečempionai prancūzai, kurie aštuntfinalyje 4:3 įveikė Argentiną, kol kas žygiuoja be nesėkmių – keturios pergalės ir vienintelės lygiosios 0:0 su Danija.

Urugvajiečiai Rusijoje iki šiol buvo laimėję visas ketverias rungtynes, įskaitant pergalę 2:1 aštuntfinalyje prieš Portugaliją, kurią lėmė du E. Cavani įvarčiai.

1930 ir 1950-ųjų čempionas Urugvajus paskutinį kartą tolimą žygį pasaulio mastu atliko 2010 m. Pietų Afrikoje, kai nukeliavo iki pat pusfinalio.

1998-ųjų planetos čempionė Prancūzija, kuri turi brangiausią sudėtį Rusijoje iš visų 32 dalyvių (bendra žaidėjų vertė – net 1,08 mlrd. eurų), praėjusiose pirmenybėse taip pat žaidė ketvirtfinalyje ir iškrito būtent jame, kai 0:1 nusileido Vokietijai. Beje, tada irgi teisėjavo N. Pitana.

Ketvirtfinalyje suklupsiančioms rinktinėms iš FIFA atiteks po 16 mln. JAV dolerių, tuo metu tos, kurios pateks į pusfinalį, užsitikrins mažiausiai 22 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)