Apie tai DELFI pranešęs vienas iš keleivių tvirtina, kad po daugiau nei valandos, praleistos tiesiog laukiant lėktuve, atvyko policijos pareigūnai.

Papildyta 19:00

Keleivis DELFI informavo, kad situacija nurimo, lėktuvas ruošiasi kilti.

Vilniaus oro uosto internetiniame puslapyje nurodoma, kad lėktuvas „Išvyko“.

--------------

Kompanija „Wizz Air“ atsiuntė komentarą dėl vakarykštės situacijos Vilniaus oro uoste:

„Vakarykščio „Wizz Air“ skrydžio iš Vilniaus į Barseloną metu (skrydžio numeris W6 8063), orlaiviui dar nepakilus iš Vilniaus, du keleiviai elgėsi nepaklusniai ir netinkamai. Mūsų orlaivių įgula šioje situacijoje elgėsi taip, kaip yra apmokyta. Kapitonas priėmė sprendimą iškviesti policiją ir nepaklusnūs keleiviai buvo perduoti atitinkamoms institucijoms. Netrukus po to, kai nepaklusnūs keleiviai buvo išlaipinti iš lėktuvo, jis iš Vilniaus pakilo ir dėl skrydžių valdymo apribojimų į Barseloną atvyko vėluodamas dvi valandas. Keleivių saugumas yra mūsų pagrindinis prioritetas ir bet koks agresyvus elgesys personalo ir keleivių atžvilgiu yra ir toliau bus visiškai netoleruojamas“.

Papildyta 18:43

Vilniaus oro uosto strateginės komunikacijos vadovė Agnė Mažeikytė DELFI patvirtino, kad lėktuve buvo įvykęs konfliktas. „2 keleiviai išlaipinti, juos išsivežė policija“, – teigė oro uosto atstovė.

A. Mažeikytė negalėjo patvirtinti, kad buvo tikrinamas visų keleivių bagažas. Tačiau paklausta, ar galėjo taip būti, atsakė, kad galėjo taip būti. „Jeigu išlaipinami keleiviai turėjo registruotą bagažą, policija privalėjo jo ieškoti ir jį paimti kartu su keleiviais. Tokios procedūros egzistuoja, tačiau negaliu tvirtinti ar taip buvo ir šiuo atveju“, – sakė ji.

Vilniaus oro uosto komunikacijos vadovė nurodė, kad lėktuvas toliau laukia leidimo pakilti. „Šiuo metu tai nesusiję su konfliktu tarp keleivių. Mano žiniomis, dabar tai grynai oro navigacijos klausimas“, – patikino A. Mažeikytė.

--------------

„Į lėktuvą įleido laiku, visi susėdo ir tada pilotas pasakė, kad užimta Barselonos oro erdvė, todėl turime palaukti 1,5 val. Tačiau palaukus daugiau nei valandą, skrydžio palydovė pranešė, kad reikės visų keleivių pagalbos, nes iškviesta policija ir bus tikrinami visų lagaminai. Matau, kad policija, kad su kažkuo iš keleivių bendrauja policijos pareigūnai, išvedė tris keleivius“, - DELFI pasakojo vienas iš keleivių.

Pasak pašnekovo, pareigūnai tikrina visų keleivių rankinį bagažą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintys pareigūnai DELFI paaiškino, kad lėktuvo skrydis sustabdytas dėl lėktuve susimušusių keleivių. Nors lėktuve buvę keleiviai DELFI teigia, kad jokių muštynių nebuvo.

Vilniaus oro uosto strateginės komunikacijos vadovė Agnė Mažeikytė DELFI teigė, skrydis buvo atidėtas, nes laukė leidimo iš „bokšto“.

„Oro erdvė buvo labai užimta. Tačiau belaukiant įgula paprašė iškviesti policiją. Atvykę pareigūnai, nepatvirtintais duomenimis, iš lėktuvo išlaipino du keleivius. Kol kas turime tik tokią informaciją“, – teigė atstovė. Jos manymu, lėktuve galėjo kilti konfliktas.

Vilniaus oro uosto internetiniame puslapyje nurodoma, kad lėktuvas į Barseloną turėjo išskristi 16:50 val. Rašoma, kad skrydžiui suteiktas „Vartai uždaryti“ statusas, tačiau nieko nerašoma apie vėlavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)