„Valdybai keliamas svarbiausias tikslas – užtikrinti, kad IAE eksploatacijos nutraukimo darbai vyktų saugiai, taupiai ir skaidriai, Lietuvai užsitikrinant tinkamą jėgainės uždarymo finansavimą naujoje 2021-2027 metų finansinėje perspektyvoje. Mūsų uždavinys yra šį tikslą sėkmingai įgyvendinti“, – sako R. Štilinis.

R. Štilinis taip pat yra elektros energijos perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ valdybos pirmininkas ir dujų transportavimo bendrovės „Amber Grid“ valdybos narys, rašoma Energetikos ministerijos pranešime spaudai.

Naujasis IAE valdybos pirmininkas 2002-2014 m. dirbo „Lietuvos energija“ bendrovėje, 2008-2014 m. joje ėjo Statybos ir infrastruktūros departamento bei Infrastruktūros kompetencijų centro vadovo pareigas. 2014-2015 m. R. Štilinis dirbo UAB VAE SPB generaliniu direktoriumi ir vadovavo UAB „Lietuvos energija“ Projektų valdymo departamentui.

R. Štilinis yra Kauno Technologijos Universiteto elektros inžinerijos mokslų magistras.

Iš dabartinių keturių valdybos narių trys yra nepriklausomi. Tai savo srities profesionalai, sukaupę ilgametę patirtį ir kompetencijas strateginių projektų valdymo ir įgyvendinimo, energetikos, finansų, logistikos srityse.

Pagal nepriklausomų narių skaičių IAE valdyba atitinka pažangiausią tarptautinę praktiką ir nuo 2019 m. sausio 1 d. įsigaliosiančias Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo naujas nuostatas, pagal kurias nepriklausomų narių valdyboje skaičius turi sudaryti ne mažiau kaip pusę.

Šiuo metu IAE valdyboje taip pat dirba AB Lietuvos paštas Finansų ir administravimo padalinio vadovas Andrius Bendikas, „RB Rail“ filialo Lietuvoje vadovas Artūras Vilimas, Energetikos ministerijos Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Patricija Ceiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)