Svarbiausia tai, kad, praėjus 44 metams, jis vis dėl to tai padarė, džiaugiasi policijos viršininkas Michaelas Combsas.

Vieną dieną Maisvilio miesto JAV Pensilvanijos valstijoje policijos departamentas gavo mįslingą voką su 5 doleriais ir rašteliu. Raštelyje buvo paaiškinta, kad šie pinigai skirti už stovėjimo baudos kvitą, išduotą 1974 metais. Pateikiamas ir atsiprašymas.

Štai kas rašoma laiške: „Gerbiamas policijos departamente, aš šio stovėjimo baudos kvito nesumokėjau jau daugiau nei 40 metų, nors visada norėjau tai padaryti. Atleiskite už tai, kad nesuteikiu daugiau informacijos apie save. Pagarbiai – Dave‘as“.

Policijos viršininkas M. Combsas patvirtino, kad baudos kvitas buvo išduotas dėl 1974 metais įvykdyto pažeidimo. Nepaisant to, atsekti, kam tiksliai jis buvo išduotas, neįmanoma. Tai reiškia, kad pareigūnams sąžinės balso pagaliau paklausiusio Dave‘o rasti nepavyks.

Nepaisant to, policijos viršininkas norėtų su tuo žmogumi susipažinti – paspausti ranką ir padėkoti. M. Combsas sako, kad šio žmogaus poelgis yra gražus pavyzdys, turintis įkvėpti ir kitus.

„Mes labai džiaugiamės, kad šis žmogus pagaliau susimokėjo, skatiname ir kitus žmones tai padaryti“, – teigia M. Combsas.

Nors Dave‘as ir pasielgė apdairiai prie 2 dolerių vertės baudos kvito pridėjęs dar 3 dolerius kaip kompensaciją, šiais laikais taip pigiai prasisukti nepavyktų: tokia bauda siekia apie 20 dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)