Šiemet nauju automobiliu startuojančio T. Asunmaa ekipaže tai ne vienintelis pasikeitimas. Sportininkui stenogramą skaito ir naujas šturmanas, su kuriuo Teemu kartu važiuoja pirmąjį sezoną. Beje, šturmanas Ville Mannisenmaki yra Risto Mannisenmaki sūnus, o pastarasis, kartu su Tommi Makinenu, du kartus tapo pasaulio ralio čempionais 1998-1999 metais.

Prie suomiškų ralio trasų, greitų posūkių ir tramplinų pripratęs T. Asunmaa pasakoja, kad lietuviški greičio ruožai jo per daug nenustebins. Kadangi lenktynininkas praėjusiais metais startavo „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose, jam šių apylinkių žvyrkeliai jau bus pažįstami. Beje, T. Asunmaa nebėra debiutantas ir kitose Baltijos šalyse. Kartą jis lenktyniavo Latvijoje, keturis kartus Estijoje.

Praėjusiais metais „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybų absoliučioje įskaitoje T. Asunmaa užėmė trečiąją vietą. Tuomet lenktynininkas vairavo „Subaru Impreza WRX STI“.

„Pamenu, kad lietuviai yra labai greiti lenktynininkai. Pernai buvo tikrai nelengva, tačiau pavyko iškovoti trečią vietą. Tikiuosi, kad šiemet sugebėsime pagerinti savo rezultatą ir pasieksime pergalę. Važiuosime nauju „Škoda Fabia R5“ automobiliu, kuris tikrai greitesnis nei „Subaru“. Tikiuosi, kad varžybos vėl bus puikiai organizuotos kaip ir pernai“, – sakė suomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją