Naujasis kūrinys išskirtinis dar ir tuo, jog prie jo kūrimo prisidėjo „Eurovizijos“ laimėtojo Manso Zelmerlowo garsiojo hito „Heroes“ autorius Joy Deb.

Vaizdo klipą režisavo Dominykas Bliznikas, kuris yra prisidėjęs prie ne vieno garsių Lietuvos grupių klipų atsiradimo.

„Žiūrėk, ką padarei“ vaizdo klipas:

Dainininkas savo klausytojus ragina atkreipti dėmesį į tai, kad šiame kūrinyje vyrauja perkeltinė prasmė. Vaizdo klipe įsiamžinusi šviesiaplaukė mergina simbolizuoja visuomenę, kenčiančią nuo netikrumo ir nuo kurios, deja, neįmanoma pabėgti. Netrukus po to klipo herojus įninka į priklausomybes, griebiasi kvaišalų, o netrukus visa tai priveda prie liepto galo.

„Pasakysiu labai paprastai, kad „Nieko verta“ nebuvo vienkartinis pabandymas. Tai yra posūkis mano kūryboje. Ai yra, ką aš noriu transliuoti dabar ir koks esu šią akimirką. Tai kita daina, tačiau joje yra provokuojantis vaizdas, žinutė. Tikiu, kad tai bus aštriau nei „Nieko verta“. Svarbu ir tai, kad šis kūrinys kartu pristatomas su vaizdo klipu“, - DELFI sakė jis.

Prie teksto, kaip pasakoja Donatas, jis praleido labai daug laiko. Atlikėjas norėjo, kad jis būtų aiškus, o žodžiai – šiuolaikiški,modernūs.

„Šią dainą kūriau po vieną žodį, po sakinį kiekvieną dieną. Kalbant apie vaizdo klipą, man buvo svarbi vizualizacija, kuri sustiprint visa tai, kad jis būtų JAV lygio. Amerika atspindi kokybę, kuomet tu tikrai investuoji į tą dalyką“, - sako dainininkas.

Dainoje skamba aštrūs žodžiai – seksas, fake'as ir pinigai. Donatas neslepia, kad šis kūrinys atspindi tamsiausią žmogaus laikotarpį.

„Aš įsigyvenau į tą personažą. Aš nevaidinu tų momentų, kažkada juos išgyvenau. Man dabar 30 metų ir aš niekada nebuvau sustojęs muzikoje. Norėjau visą tą procesą praeiti. Aš nebijau pasakyti, kad kažkada ir pats norėjau pasiduoti“, - pasakoja jis.

„Faktas, kad aš negeriu, nerūkau ir myliu savo žmoną. Gyvenime nesilaižau su svetimomis moterimis. Aš jai aiškiau pasakiau, kad tai yra personažas. Tai sudėtinga, mano šeimai nėra lengva dabar. Mano vertybių skalė yra didelė, tačiau nenoriu bijoti ir nenoriu taikytis prie visuomenės. Būtų nesąžininga daryti tik tai, ką jie nori išgirsti. Niekada nebijau suklysti“, - prisipažino atlikėjas.

Donatas tikina, kad savo gyvenime jam teko išgyventi mintis apie nelaimingą meilę, depresiją ar net savižudybę. O skandalingas kūrinys „Nieko verta“, anot atlikėjo, parodė tikrąjį visuomenės veidą.

„Nieko verta“ man parodė, kaip stipriai žmonės puola. Esu labai jautrus. Žmonės labai nepamąstydami reiškia savo nuomonę. Kol kas pakankamai valdau visą šią situaciją. Bet, fuck, aš norėjau pasiduoti“, - neslėpė jis.

Jokia paslaptis, kad dažnai gerbėjai savo mėgstamus atlikėjus yra įpratę matyti stiprius ir sėkmingus. To neneigia ir pats D. Montvydas.

„Be abejo, žmonės mano, kad esi labai sėkmingas. Aš eidamas į redakciją paskaičiau komentarus apie save. Man tai kelia depresiją. Žmonės klausia „Kas tu toks esi?“. Jei jums nepatinka – nesekit manęs, bet kam ta neapykanta? Aš esu viešas žmogus, bet tikiu, kad taip jaučiasi ir daugelis kitų žmonių. Būkime realistai“, - tikina dainininkas.

Donatas pabrėžia, kad jo kūrinyje skambantys žodžiai yra gyvenimo dalis. Atlikėjas skatina nebijoti garsiai kalbėti apie dalykus, kurie patinka ne visiems.

„Kodėl mes bijome savo gyvenimo? Kodėl bijome žodžio „kalė“? Juk tai kūryba. Kiekviena daina reprezentuoja mane. Aš nestoviu vietoje, aš keliauju toliau. Esu žmogus ir asmenybė, nemeluojanti sau, kad aš keičiuosi. Viskas gyvenime yra, neužsimerkime. Visi komentarai apie tai, kaip aš galiu sau tai leisti. Aš dar leisiu sau daugiau. Tik tai tokiuose kraštutinumuose aš augu. Nenoriu meluoti klausytojui – tai esu aš, mano istorija“, - dėsto D. Montvydas.

Paklaustas, jei kada nors šeima paprašytų jo stabdyti muzikę veiklą, Donatas tikina, kad visada pirmiausiai rinktųsi artimuosius – jų gerovė jam yra prioritetas.

„Gali būti, kad ateis toks momentas. Pavyzdžiui, žmonės pradės rašinėti nesąmonės. Visada sakiau, kad šeima man prioritetas. Muzika man svarbu, bet šeima – pirmoje vietoje. Ten matau gyvybę, kuria turiu pasirūpinti. Jei man pasakytų, kad viskas, jau atėjo laikas trauktis, kad visuomenė nepriima manęs ar skleidžia per daug negatyvo. Jeigu manęs paprašytų, faktas, kad atsitraukčiau“, - tikina jis.

DELFI konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)