Šis projektas išskirtinis – nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse nėra panašaus masto objekto, kuriame būtų jungiamos gamybinės, edukacinės bei laisvalaikio erdvės.

Naujoje darykloje lankytojams vedamos ir atviros ekskursijos po gamybos patalpas, kur siūloma išskirtinė pramoga – apžiūrėti istorinę aludarystės ekspoziciją. Joje galima išvysti iš skirtingų Lietuvos vietų ir laikmečių atkeliavusius, visiškai unikalius ir netgi vienetinius eksponatus.

Ekspozicijos tikslas – papasakoti apie aludarystės raidą Klaipėdos krašte dar nuo XIII amžiaus, paaiškinti įmonės istorijoje naudojamos erelio ir švyturio simbolikos priežastis, atskleisti tarpukario įdomybes ir sovietmečio keistenybes alaus rinkodaroje, pasidžiaugti alaus kultūros perversmu ir naujųjų laikų eksperimentais.

Naujosios daryklos ambicija – tapti ypatinga vieta Klaipėdoje bei craft alaus kultūros centru Lietuvoje ir visame regione, turistų traukos objektu.

Švyturys Brewery atidarymas

Taip pat po daryklos stogu įsikūręs gastrobaras „Švyturys B-House“ – tai modernus ir šiuolaikiškas visuomenės susibūrimo centras, išsiskiriantis stilingu interjeru, ypatinga gyvos muzikos programa ir alaus kultūrai pritaikytu meniu. Stiklinė siena tarp modernaus gastrobaro ir alaus daryklos leis laisvai stebėti visus gamybos procesus.

Švyturys Brewery

Čia galima išvysti 42 nerūdijančio plieno talpyklas. Darykloje įrengtas apynių ekstraktorius – naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Tokie pramonei pritaikyti įrenginiai pasirodė tik prieš keletą metų. Europoje juos gamina vos dvi įmonės. Daryklos įranga leis vienu metu brandinti net 18 skirtingų alaus rūšių. Darykloje įrengtuose rūsiuose, medinėse statinėse brandinamas išskirtinis, proginis alus.

Trumpai pasižvalgykite po naująją alaus daryklą Klaipėdoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)