Kaip LŽ jau pranešė, 48 metų futbolo specialisto mirtis tykojo per pirmąją treniruotę su Atėnų komanda vasario 8 dieną, praėjus vos 3 dienoms nuo paskyrimo į "Akratitos" vyriausiojo trenerio postą. Po keleto dienų paaiškėjo, kad Y.Pathiakakiui medikai buvo uždraudę sportuoti, o treneris nesusilaikė nuo pagundos įrodyti, kad yra pajėgus nugalėti Lietuvos rinktinės vartininką G.Staučę 11 metrų baudinių dvikovoje.

Draudimas

Daugiau apie nelaimingą atsitikimą Graikijos žurnalistams pavyko sužinoti tik prieš porą dienų pakalbinus "Akratitos" saugą argentinietį Juaną Borrellį. "Jis jau buvo patyręs tris priepuolius, todėl gydytojai Y.Pathiakakiui buvo uždraudę sportuoti, - sakė argentinietis. - Nelaimingąją dieną treniruotę pradėjome kaip visada. Visi buvome laimingi, kad naujasis treneris atvyko savaite anksčiau, tikėjomės, jog netrukus mūsų rezultatai pasikeis į gerąją pusę. Džiaugėmės, kad iš komandos pasitraukė ankstesnysis treneris Stathisas Stathopoulosas".

J.Borrellis pasakojo, kad Y.Pathiakakis nusprendė patikrinti vartininkų pasirengimą ir susilažinęs su G.Stauče pradėjo smūgiuoti į vartus. "Jis mušė apie 20 kartų ir staiga pamačiau jį klūpantį, - sakė futbolininkas. - Treneris iškėlė dešinę ranką kviesdamas į pagalbą. Susirinkome pažiūrėti, kas atsitiko. Jo veidas tuo metu pradėjo mėlynuoti, o liežuvis užstrigo burnoje. Klubo gydytojai bandė Y.Pathiakakiui padėti, tačiau po 20 minučių, kai atvyko greitoji, jis jau buvo miręs".

Tos dienos "Akratitos" legionierius tvirtino nepamiršiąs niekada gyvenime. "Nesu iš tų, kurie dažnai verkia, tačiau tai pats baisiausias dalykas, kokį man teko matyti, kalbėjo sukrėstas J.Borrellis. Y.Pathiakakis buvo labai geras ir malonus žmogus - pirmi žodžiai, kuriuos jis mums pasakė, buvo tokie: "Noriu, kad žaistumėte su džiaugsmu".

Gelbėti

Y.Pathiakakis "Akratitos" paliko prieš dvejus metus, kai perėjo į Atėnų AEK. Tačiau sugrįžo tikėdamasis padėti jai išvengti iškritimo į žemesniąją lygą. Pirmąkart į aukščiausiąją lygą iškopusi "Akratitos" komanda, kurioje nuo sezono pradžios žaidžia G.Staučė, o vėliau prisidėjo Tomas Ražanauskas bei Gražvydas Mikulėnas, šiuo metu yra priešpaskutinė, 13-a. Nuo dešimtosios vietos, kuri dar suteikia teisę likti tarp elito, ją skiria trys taškai.