Tie, kas tikėjosi lengvo belgų pasivaikščiojimo ir japonų sutriuškinimo, stipriai apsiriko.

Belgijos gerbėjai patyrė šoką antro kėlinio pradžioje, kai po poros japonų atakų jie susikrovė solidžią persvarą – 2:0. Belgų vartų sargą nuginklavo Genki Haraguchi (48'), kuris išnaudojo labai grubią Jano Vertongheno klaidą, ir Takashi Inui (52'), puikiu smūgiu iš 20 metrų nuginklavęs Thibautą Courtoisą.

Sunkioje situacijoje atsidūrusius belgus gelbėjo tas pats gynėjas J. Vertonghenas, kuris smūgiu galva (69 min.) kamuolį pakabino virš vartų, o šis aukšta trajektorija įskriejo į vartus.

Lemiamą žodį tarė po keitimų aikštėje pasirodę žaidėjai.

74 min. rezultatą išlygino garbanius Marouane Fellaini, kuris po puikaus Edeno Hazardo perdavimo iš krašto galva kamuolį nukreipė į vartus.

Atrodė, kad ir šiame aštuntfinalyje neišvengsime pratęsimo.

Tiksint paskutinei teisėjo pridėtai minutei Keisuke Honda tolimu smūgiu vos nenuginklavo belgų vartininko: į klastingą smūgį sureagavęs Thibautas Courtoisas kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Po kampinio kamuolys atsidūrė vartininko rankose, šis iškart jį perdavė į greitą ataką nuskubėjusiems komandos draugams.

Belgai puikiai išnaudojo paskutinį šansą: po Thomaso Meuniero perdavimo iš krašto kamuolį praleido Romelu Lukaku, o jį pasiekė Naceras Chadli, kuris (90+4 min.) iš arti kamuolį nukreipė į vartus.

Arbitras po keliolikos sekundžių paskelbė mačo pabaigą, kurioje dramatišką pergalę pasiekė belgai.

Tuo metu japonai krito ant vejos ir sunkiai galėjo susitaikyti su tuo, kad dar prieš kelias akimirkas patys turėjo šansą priekyje, o dabar švieslentė fiksuoja skaudų pralaimėjimą.

Rezultatas

Belgija 3 – 2 Japonija

48 min. [0:1] Genki Haraguchi

52 min. [0:2] Takashi Inui

69 min. [1:2] Janas Vertonghenas

74 min. [2:2] Marouane Fellaini

90+4 min. [3:2] Naceras Chadli

Aštuntfinalio mačas vyko Rostove prie Dono, rungtynėms vadovavo arbitras iš Senegalo Djibrilas Camara.

Mačą belgų gretose startiniame vienuoliktuke pradėjo paskutines rungtynes su anglais praleidęs puolėjas Romelu Lukaku. Jis – vienas rezultatyviausių šio čempionato žaidėjų: belgo sąskaitoje – 4 įvarčiai. Daugiau įmušęs yra tik anglų puolėjas Harry Kane'as – 5 įvarčiai.

Belgija ketvirtfinalyje liepos 6 d. susitiks su Brazilijos rinktine, kuri pirmadienį 2:0 pranoko Meksikos futbolininkus.
***

Belgija galingai žygiavo F grupėje – 3:0 sutriuškino Panamos rinktinę, 5:2 nepaliko šansų Tunisui bei 1:0 pranoko Angliją ir grupėje užėmė 1-ą vietą.

Japonija H grupėje startavo netikėta pergale prieš Kolumbiją, vėliau dukart vijosi senegaliečius ir išplėšė tašką (2:2), paskutiniame mače 0:1 nusileido Lenkijai ir kartu su Senegalu surinko po 4 taškus. Abiejų rinktinių įvarčių santykis buvo identiškas, o antrą vietą japonams lėmė mažesnis geltonų kortelių skaičius.

Po savaitgalio jau žinomos dvi ketvirtfinalio poros: liepos 6 d. (17 val.) susitiks Urugvajus ir Prancūzija, liepos 7 d. (21 val.) susikaus Rusija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (461)