Vadovaujant treneriui Tite per 25 rungtynes Brazilijos rinktinė 19-oje dvikovų išsaugojo savo vartus sausus, o iš viso praleido tik 6 įvarčius. Iš FIFA 2018 turnyro pasitraukus Vokietijos, Ispanijos, Portugalijos ir Argentinos nacionalinėms ekipoms Selecao sutvirtino savo kaip pagrindinės kandidatės į titulą statusą.

Meksika per pastaruosius 7 pasaulio čempionatus niekaip neperkopia aštuntfinalio barjero. Šįkart El Tri žaidėjams įveikti šio prakeiksmo nepadėjo ir šukuosenos pakeitimai – Javieras Hernandezas, Miguelis Layunas ir dar keli futbolininkai prieš aštuntfinalį tapo blondinais.

Meksikos ir Brazilijos poros nugalėtojai FIFA 2018 turnyro ketvirtfinalyje liepos 6 dieną (Kazanėje) susigrums su Belgija arba Japonija.

Dvikovos favoritais laikytus brazilus Meksikos rinktinė nemaloniai nustebino nepaprasta energija. Per beveik 25 pirmąsias minutes net keli blondinais tapę meksikiečiai su Javieru Hernandezu priešakyje draskė brazilų gynybą ir kūrė pavojingas atakas, tačiau po truputį iniciatyvą perėmė Selecao.

Neymaro individualūs veiksmai ir jo komandos draugai kėlė daug nepatogumų Meksikos ekipai, daugelyje situacijų nuo įvarčio pastarąją gelbėjo vartininkas Guillermo Ochoa.

Po nulinių lygiųjų pirmajame kėlinyje brazilai po pertraukos padidino apsukas. 48 min. Philippe Coutinho galingu smūgiu patikrino Meksikos vartų sargo budrumą, o jau po trijų minučių Tite auklėtiniai pelnė pirmąjį įvartį šiose rungtynėse.

Po aktyvaus Williano skersuoto kamuolio kamuolį į Meksikos vartus nukreipė Neymaras. 51 min. Selecao šventė savo pranašumą 1:0.

Neymaras pelnė antrąjį savo įvartį FIFA 2018 turnyre, o iš viso pasaulio čempionatuose jo įvarčių sąskaitoje jau puikuojasi skaičius 6.

Tai buvo 227-as Brazilijos rinktinės įvartis planetos pirmenybių istorijoje, pagal šį rodiklį Selecao aplenkė rezultatyviausią visų laikų Vokietijos nacionalinę ekipą.

Pirmaujantys Tite auklėtiniai surezgė dar keletą pavojingų atakų, o 59 min. stabdydamas varžovą geltoną kortelę gavo Casemiro. Brazilų atraminis saugas dėl šio įspėjimo praleis ketvirtfinalio rungtynes.

Dar vienas momentas sudrebino brazilų rinktinės gerbėjų širdis – 71 min. Neymaras taip susirietė iš skausmo prie savo rinktinės atsarginių suolo, tarsi jis būtų patyręs lūžį. Miguelis Layunas užmynė jam ant kojos, tačiau VAR sistemą į pagalbą pasitelkęs teisėjas iš Italijos Gianluca Rocchi jokių sankcijų nesiėmė – kontaktas buvo pernelyg nežymus.

Brazilija rungtynių pabaigoje įtvirtino savo pergalę – po Neymaro inicijuotos greitos kontratakos Roberto Firmino reikėjo tik nukreipti kamuolį į tuščius El Tri vartus. Brazilijos rinktinė triumfavo 2:0.

„Ochoa yra puikus vartininkas. Visi žino jo meistriškumą. Sveikinimai jam už puikias rungtynes, – kalbėjo rungtynių geriausiu žaidėju paskelbtas Neymaras. – Aš nepasiduodu, esu brazilas. Esu čia, kad laimėčiau. Tikiuosi nenustoti tobulėti. Jaučiuosi daug geriau. Esu laimingas dėl komandos ir sveikinu ją“.

Tai penktas kartas, kai abiejų komandų keliai susikryžiavo pasaulio čempionatuose. Selecao kol kas meksikiečiams buvo neįkandama – brazilai iškovojo tris pergales, o 2014 metais dvikovą baigė lygiosiomis be įvarčių.

Brazilija pastaruosius šešis kartus pasaulio čempionatuose pralaimėjo Europos rinktinėms. Iš ne Senojo žemyno komandų brazilus įveikė tik Argentina ir tai buvo seniai – 1990 metais vykusių pirmenybių aštuntfinalyje. Selecao dar niekuomet nepralaimėjo Šiaurės ir Centrinės Amerikos šalių atstovams.

Brazilija 1 – 0 Meksika

51' [1 – 0] Neymaras
88' [2 – 0] RobertoFirmino

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)