„Mes tai padarėme! Įspūdinga komanda atliko neįtikėtiną darbą!“ – elektroniniame laiške darbuotojams parašė Elonas Muskas.

Model 3“ gamyba buvo pradėta prieš metus, tačiau terminas, per kurį turėjo būti pasiektas 5 tūkst. automobilių per savaitę gamybos tikslas, dėl įvairių problemų buvo dukart pratęstas. Iš pradžių buvo planuota, kad šis gamybos lygis bus pasiektas 2017 metų pabaigoje.

„Model 3“ yra pirmasis masinei rinkai skirtas „Tesla“ modelis ir įmonės vadovybė tikisi, kad, pasiekusi tikslinį gamybos lygį, įmonė užsitikrins pakankamą pinigų srautą ir jai nereikės pritraukti naujo kapitalo.

„Tesla“ taip pat tikisi šių metų antrąjį pusmetį pradėti dirbti pelningai.

Tuo tarpu E. Muskas laiške taip pat pažymėjo, kad bendra sedanų „Model S“ ir visureigių „Model X“ gamyba padidėjo iki 2 tūkst. vienetų per savaitę, taigi, įskaitant „Model 3“, įmonė dabar gamina rekordinius 7 tūkst. automobilių per savaitę.

Savo ruožtu analitikai pažymi, kad dabar įmonei teks išlaikyti gamybą šiame aukštame lygyje. Tam būtinas ne tik aktyvus darbuotojų darbas, bet ir sklandus gamybos linijų veikimas bei dalių tiekimas.

„Pasiekti 5 tūkst. „Model 3“ automobilių per savaitę gamybos lygį yra vienas dalykas, – pareiškė rinkos tyrimų įmonės „AutoPacific“ ekspertas Dave‘as Sullivanas. – O nuosekliai ir kokybiškai per savaitę gaminti po 5 tūkst. šio modelio automobilių yra jau kitas dalykas. Nemanau, kad dabar reikia taip dėl to džiūgauti – pirmiausia reikia pamatyti, ar jiems pavyks tai pakartoti.“

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)