Pasak Melissos Brunning, ji jachta nukeliavo į atokų Kimberlio regioną, esantį apytiksliai 2 500 km į šiaurę nuo Perto, kur pamėgino pamaitinti iš rankos keturis laivą sekusius ruduosius ryklius aukles.

Dviejų metrų ilgio ryklys su stipriais nasrais ir keliomis eilėmis aštrių dantų „įsiurbė“ jos dešinįjį smilių „lyg dulkių siurblys“, šeštadienį vakare dienraščiui „The West Australian“ pasakojo moteris.

„Manau, kad ryklys buvo tiek pat sukrėstas kaip aš ... Galiu tai apibūdinti nebent kaip didžiulį slėgį. Jaučiau, lyg jis plėštų (pirštą) nuo kaulo“, – įspūdžiais dalijosi 34-metė.

Gegužės pabaigoje įvykęs incidentas buvo nufilmuotas mobiliuoju telefonu ir šeštadienį parodytas per komercinę televiziją „Channel Seven“. Vaizdo įraše matyti tempiama į vandenį ir rėkianti M. Brunning, kurią tuoj pat ištraukė jachtos įgula ir draugai.

Ji patyrė įpjovų, lūžį, raiščio plyšimą ir rimtą infekciją, bet stebuklingu būdu piršto neprarado.

„Dėl to tikrai kaltas ne ryklys, bet galėjo būti ir blogiau“, – pabrėžė M. Brunning ir pridūrė, kad išmokė „gerbti jūrų gyvūnus, jausti jiems pagarbią baimę ir tiesiog palikti juos ramybėje“.

Ji teigia nepagalvojusi, kad reikėjo tiesiog palikti žuvies gabaliuką prieš save, kad ryklys galėtų jį pačiupti, o ne maitinti gyvūną iš rankos.

„Tai nėra ryklio ataka – tai tiesiog kvailas blondinės poelgis ... Kai esi vandenyje, jie yra maisto grandinės viršuje, tai jų valdos. Mūsų vandenyje neturėtų būti, antraip turėtume žiaunas“, – pridūrė M. Brunning.

Be ryklių, tuose vandenyse gyvena briaunagalviai krokodilai, užaugantys iki septynių metrų ilgio ir sveriantys daugiau nei toną.