Trečiosiose B grupės rungtynėse mūsiškiai sulaukė rimto Danijos komandos iššūkio, bet antrajame kėlinyje kovingumą pademonstravę Lietuvos regbininkai sugebėjo išplėšti pergalę 24:19 (5:14).

Lietuvos komandai po du žeminimus pelnė Domantas Bagužis ir šiame turnyre spindintis veteranas Tomas Zibolis. Keturis taškus pridėjo Vytaras Bloškys.

„Šios rungtynės parodė, kad mes darom dar labai daug klaidų. Pirmąsias rungtynes sužaidėme labai gerai, antras pradėjome gerai, bet vėliau kiek paleidome varžovus, o trečiosiose veikiausiai neįvertinome varžovų“, – kalbėjo V. Bloškys.

Pirmąją vietą grupėje užėmę lietuviai ketvirtfinalyje žais su trečioje pozicijoje A grupėje likusiais kaimynais latviais. Lietuvos ir Latvijos komandų akistata vyks sekmadienį 10.22 val. Šiaulių centriniame stadione.

„Latviai yra labai pavojingi varžovai. Puikiai matėme, kad jie pirmas rungtynes šiandien sužaidė labai prastai, bet antrose pademonstravo labai aukštą lygį ir sutriuškino Ukrainą. Su Liuksemburgu taip pat latviai pademonstravo charakterį ir sugebėjo išlyginti rezultatą. Todėl mūsų laukia sunkios rungtynės“, – pabrėžė V. Bloškys.

Šios poros nugalėtoja pusfinalyje susitiktų su Rumunijos ir Izraelio poros laimėtoja. Būtent potencialus pusfinalis su Rumunijos ekipa gali tapti lemiamu maču, kuris lems kelialapio į elitą likimą.

Kituose ketvirtfinaliuose Liuksemburgas žais su Danija, o Kroatija – su Belgija. Bulgarija, Kipras, Vengrija ir Ukraina tęs kovą dėl 9-12 vietų ir išlikimo „Trophy“ divizione.

Europos čempionato „Trophy“ divizione kovojama dėl kelialapio į elitinį „Grand Prix“ divizioną. Pirmajame etape Kroatijoje Lietuvos regbininkai iškovojo sidabro medalius, o nugalėjo rumunai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)