Jį pergale 4:3 (1:1) atidarė Prancūzija, kurios gretose nesulaikomas buvo 19-metis PSG puolėjas Kylianas Mbappe, pasižymėjęs dubliu ir uždirbęs 11 metrų baudinį.

Tuo metu argentiniečių žvaigždė Lionelis Messi pratęsė sausrą ir vėl liko be įvarčio – jis pasaulio čempionatų atkrintamosiose per savo karjerą dar nėra pelnęs nė vieno įvarčio per jau 760 minučių.

31-erių metų Leo tai gali būti paskutinis mačas, jei ne apskritai Argentinos rinktinėje, tai planetos pirmenybėse.

Prancūzija kitame etape susikaus su Urugvajaus ir Portugalijos poros nugalėtoja.

Prancūzus į priekį jau 13 min. išvedė Antoine'o Griezmanno realizuotas 11 m baudinys, tačiau įspūdingas Angelio Di Marios smūgis iš 28 metrų ir Gabrielio Mercado įvartis po pertraukos persvėrė rezultatą pietų amerikiečių naudai – 1:2.

Tiesa, neilgam: 57 min. fantastiškas gynėjo Benjamino Pavardo šūvis iš toli ir du K. Mbappe įvarčiai 64 bei 68 min. sukrovė Europos atstovams solidžią persvarą – 4:2.

Argentiniečius dar bandė gaivinti Sergio Aguero, įmušęs 90+3 min., bet netrukus nuaidėjo finalinis teisėjo švilpukas – 4:3.

19-metis K. Mbappe tapo antru jauniausiu žaidėju istorijoje, pelniusiu dublį atkrintamosiose – po legendinio brazilo Pele.

„Aš esu labai laimingas. Malonu būti viename sąraše kartu su Pele, bet suprantu, kad jis yra kitome lygmenyje“, – sakė prancūzas.

Rungtynės:

Prancūzija 4 – 3 Argentina
13' [1 – 0] Antoine'as Griezmannas (11 m)
41' [1 – 1] Angelis Di Maria
48' [1 – 2] Gabrielis Mercado
57' [2 – 2] Benjaminas Pavardas
64' [3 – 2] Kylian Mbappe
68' [4 – 2] Kylian Mbappe
90+3' [4 – 3] Sergio Aguero

Komandų statistika: Prancūzija – Argentina

Smūgiai į vartus: 4 – 4
Smūgiai šalia vartų: 4 – 1
Kampiniai: 0 – 4
Nuošalės: 0 – 1
Kamuolio kontrolė: 41 – 59 proc.
Pražangos: 21 – 15.

Rungtynėms vadovavo teisėjas iš Irano Alireza Faghani.

Prancūzai turi brangiausią sudėtį Rusijoje iš visų 32 dalyvių: jų bendra žaidėjų vertė – net 1,08 mlrd. eurų.

Tiek prancūzus (ketvirtfinalyje), tiek argentiniečius (finale) paskutiniame pasaulio čempionate Brazilijoje sustabdė tik Vokietijos rinktinė, kuri iš Rusijos jau saugiai paskrido namo ir paliko Pasaulio taurę būsimiems jos savininkams.

Prancūzija su 7 taškais užtikrintai laimėjo C grupę, tuo metu krizės krečiamą Argentinos komandą į atkrintamąsias už pakarpos ištempė tik gynėjo Marcoso Rojo įvartis 86 minutę į Nigerijos rinktinės vartus.

Argentina pasaulio čempione yra tapusi 1978 ir 1986 m., o Prancūzija triumfavo vieną sykį – lygiai prieš 20 metų, 1998-asiais.

Aštuntfinalyje suklupsiančioms rinktinėms iš FIFA atiteks po 12 mln. JAV dolerių, tuo metu tos, kurios pateks į ketvirtfinalį, užsitikrins po mažiausiai 16 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (505)