Ketvirtadienį, apie 3.20 val., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė 5 jaunuolius. Jie savo įžūliu elgesiu ir vandališkais veiksmais reiškė nepagarbą aplinkai ir aplinkiniams, sudrumstė visuomenės rimtį ir tvarką. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str., dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Sulaikytiems dviems pilnamečiams, gimusiems 2000 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,41 prom. ir 0,56 prom. Taip pat nustatyti dar trys nepilnamečiai: du vaikinai, gimę 2002 m., (vienam iš jų nustatytas lengvas girtumas – 0,31 prom.) ir mergina, gimusi 2002 m.

Visi jaunuoliai birželio 28-osios naktį nuo Simono Daukanto pėsčiųjų tilto apšvietimo stulpo įtariami numetę dekoratyvinį gėlių vazoną.

Vėliau jaunuoliai buvo pastebėti lipę ant dviejų „Mercedes-Benz“, „Mazda“ ir „Subaru“ automobilių variklių dangčių. Tai pastebėjusi moteris (gim. 1986 m.), vieno iš automobilių savininkė, iškvietė policijos pareigūnus.

Nedelsiant atvykę pareigūnai surado ir sulaikė vandališkai besielgusius paauglius.

Kauno apskr. VPK pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad galimai ta pati penkių jaunų asmenų grupė Kęstučio g., Kaune, išdaužė automobilių serviso durų stiklą. Du pilnamečiai jaunuoliai sulaikyti, o nepilnamečiai buvo pristatyti į namus.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str., už viešosios tvarkos pažeidimą gresia laisvės atėmimas iki dviejų metų.