Kaltinimai jauno vyro nužudymu pateikti jo 39 metų žmonai. Birželio 17-osios vakarą, apie 21.30 val., Ukmergės r., Siesikų miestelyje, Gojelio gatvėje, bute, įvykusio konflikto su sutuoktiniu metu, moteris tyčia ne mažiau kaip vieną kartą smogė pastarajam peiliu į krūtinės ląstą.

Generalinė prokuratūra praneša, kad birželio 17-osios vakarą į daugiabutį Ukmergės rajone buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Juos iškvietė paauglys, išgirdęs namuose triukšmą ir pamatęs kruviną patėvį. Tačiau atvykęs greitosios pagalbos ekipažas vyrą rado jau nebegyvą. Vėliau atlikus teismo medicinos ekspertizę buvo nustatyta, kad žmogus mirė dėl durtinio sužalojimo, pažeidusio širdį.

Nužudytojo žmona R. Č. prisipažino, kad vyrui konflikto metu smogė į krūtinę peiliu. Moteris teigė, kad gynėsi, nes grįžusiai po išgertuvių pas draugę sutuoktinis ėmė priekaištauti ir ji išsigando galimo smurto.

Tyrimui vadovavusio prokuroro Tomo Čepelionio teigimu, dėl nelaimės iš dalies kaltas ir nesaikingas alkoholio vartojimas – ir moteris, ir jos sutuoktinis nelaimės vakarą buvo neblaivūs. „Tai jau ne pirmas kartas, kai R. Č. savo sutuoktinį sužaloja peiliu – pernai moteris jam taip pat dūrė peiliu į krūtinę. Tuomet vyras buvo sužalotas nesunkiai, o šįkart dūris buvo lemtingas“, – sakė prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas už savo artimojo nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Kaltinamoji prisipažįsta padariusi nusikaltimą ir labai gailisi dėl tragiško įvykio, tačiau jos atsakomybę sunkina tai, kad ji nusikaltimą padarė būdama neblaivi, praneša Vilniaus apskrities policija. Pastebėtina, kad šio ikiteisminio tyrimo metu per itin trumpą laiką buvo gautos specialistų išvados, apklausti visi įvykio liudytojai bei atlikti visi kiti būtini procesiniai veiksmai.