Baltieji Rūmai antradienį pareiškė, kad Kinijos investicijoms Jungtinėse Valstijose gali būti nustatyti švelnesni apribojimai.

Tuo tarpu JAV prezidento ekonomikos patarėjas Larry Kudlow trečiadienį pabrėžė, kad sprendimas atsisakyti griežtesnio požiūrio į prekybos apribojimus nereiškia, jog Vašingtonas sušvelnins savo poziciją dėl Kinijos.

Rinkos dalyviai laukia Europos Sąjungos (ES) aukščiausiojo lygio susitikimo, kuris įvyks Briuselyje birželio 28–29 dienomis ir kuriame bus svarstomi, be kita ko, „Brexit“ ir ES biudžeto klausimai.

Bendras didžiausių Europos įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ nuo sesijos pradžios smuko 0,4 proc. iki 378,49 punkto. Sparčiausiai pinga technologijų ir kasybos įmonių akcijos.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 ir Prancūzijos CAC 40 sumenko po 0,2 proc., Vokietijos DAX ir Italijos FTSE MIB nusileido po 0,5 proc., o Ispanijos IBEX 35 – 0,7 procento.

Ketvirtadienį paskelbti išankstiniai statistiniai duomenys parodė, kad, pabrangus naftai ir benzinui, metinė infliacija Ispanijoje birželį pakilo nuo 2,1 proc. mėnesiu anksčiau iki 2,3 proc. ir buvo didžiausia per 14 mėnesių.

Italijoje metinė infliacija taip pat pakilo – nuo 1 proc. gegužę iki 1,4 proc. ir buvo didžiausia per daugiau kaip metus.

Tuo tarpu bendras verslo ir vartotojų pasitikėjimo euro zonos ekonomika indeksas, kurį skaičiuoja Europos Komisija (EK), birželį smuktelėjo nuo 112,5 punkto mėnesiu anksčiau iki 112,3 punkto. Ekspertai prognozavo, kad šis rodiklis nusileis iki vidutiniškai 112 punktų.

Švedijos mažmenininkės H&M akcijų kursas Stokholme pakilo 1,6 proc., nors įmonė paskelbė silpnus veiklos rezultatus. Mažmenininkės pelnas antrąjį finansinių metų ketvirtį krito 21 proc. ir tai lėmė neišparduotos drabužių atsargos, kurios, pasak H&M, susikaupė dėl nesubalansuoto asortimento ir tiekimo pagrindinėse rinkose sutrikimų.

Tuo tarpu jau antrą mėnesį naujojo vadovo nerandančios „Air France-KLM“ akcijų kursas Paryžiuje krito 1,7 procento. Prancūzijos transporto ministrė Elisabeth Borne (Elizabet Born) ketvirtadienį pareiškė, kad įmonė yra mažiau konkurencinga negu kiti stambūs Europos oro vežėjai, ir pažymėjo, kad „Air France-KLM“ teks spręsti rimtas problemas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją