Mama: kaip įmanoma išgyventi su tokiais atlyginimais ir kainomis?

DELFI laišką atsiuntusi Jelena teigė, kad būtiniausių prekių mažyliui dažnai ieško internete. „Sauskelnes perku iš kitų šalių: Vokietijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos. Ten jų kokybė geresnė, o ir daug pigiau. Bet kai sužinojau gelio, kurio reikia pradedant dygti dantukams, kainą, man bloga pasidarė“, – stebėjosi mama.

Ji teigė, kad būtiną gelį vaistinėje įsigijo už 6,76 Eur, nors vėliau sužinojo, kad internetinėje tos pačios vaistinės parduotuvėje jis kainuoja dviem eurais pigiau. „Jokios nuolaidos su „Mamos kortele“, nieko, – pyko DELFI skaitytoja, pamačiusi „Eurovaistinės“ kainų skirtumą. – Už kelių dienų gavau pasiūlymą tą patį gelį įsigyti iš Didžiosios Britanijos vos už tris eurus. Ar mes – milijonierių šalis? Atrodo, kad milijonierių!“

Anot mamos, kai kurios kainos net 6 kartus didesnės. „Tas pats gelis Didžiojoje Britanijoje, vienoje parduotuvėje, kainuoja vos 0,99 Eur, o čia kaina 6 kartus didesnė. Kaip taip gali būti?“ – piktinosi mama.

„Nesuprantu, kodėl pas mus tokios kainos? Ir visur taip pat. Juk viską atveža iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos. Kaip įmanoma išgyventi čia, Lietuvoje, su mūsų atlyginimais ir kainomis?“ – klausė Jelena.

Ne visi ieško pigesnių prekių

Mažylius auginančios mamos aktyviai bendrauja internete, čia galima rasti daugybę patarimų, kur pigiau apsipirkti.

Internete taip pat gausu skelbimų, kuriuose, pavyzdžiui, įvairių gamintojų ir dydžių sauskelnių pakuotės kaina svyruoja nuo 4,5 iki 12 eurų.

Skelbimuose mamos taip pat dovanoja ar parduoda mažylių išaugtus drabužėlius bei ieško pigesnių žaislų, higienos ar kitų būtinų prekių.

DELFI kalbintas Arūnas, auginantis metukų dar neturinčią dukrą, teigė, kad jo nestebina dideli kainų skirtumai internete ir parduotuvėse, tačiau, anot jo, jį pigesnės kainos vilioja ne visada. „Internete pigiau, bet ir kokybė tų prekių, kurios siūlomos skelbimuose visiškai ne ta. Nemanau, kad viskas, kas siūloma skelbimuose, verta dėmesio“, – teigė jaunas tėtis.

Įvardijo, kodėl taip skiriasi kainos

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Asta Valatkevičienė DELFI teigė, kad vaistinėje ir internetinėje parduotuvėje taikomos kainos iš tiesų gali skirtis.

„Taip pat ten taikomos skirtingos akcijos, nuolaidos. Taip yra dėl keleto priežasčių. Pirmiausia, dėl sąnaudų skirtumo ir internetinės prekybos specifikos. Kainodarą taip pat lemia ir konkurencija tiek vaistinėse, tiek internete. Tos pačios prekės kaina gali skirtis ir dėl gamintojo kainų pokyčių ir likučių su sena kaina skirtumo. Nebūtinai visos prekės internete yra pigesnės, tačiau kainodara iš tiesų skiriasi“, – įvardijo A. Valatkevičienė.

Komunikacijos vadovės teigimu, tai, kad tas pats preparatas užsienyje kainuoja mažiau nei Lietuvoje, priklauso ne nuo atskiros vaistinės kainodaros.

„Kainą sudaro gamintojo deklaruojama kaina, taip pat didmeninis antkainis, mažmeninis antkainis ir PVM (nereceptiniams vaistams PVM sudaro 21 proc). Vaistų antkainiai Lietuvoje yra reguliuojami, tad juos taikyti galima tik pagal labai griežtas taisykles, – teigė A. Valatkevičienė. – Vaistinės turi galimybę galutinę kainą sumažinti antkainio ribose savo sąskaita, taip ieškodamos būdų pasiūlyti patrauklesnę kainą klientams. Tą ir darome savo kainodaroje, mažindami kainas ar pasitelkę lojalumo programą. O štai gamintojų kainų paveikti negalime. Labai dažnai skirtingose šalyse gamintojai deklaruoja skirtingas to paties preparato kainas.“

Beje, ji įvardijo, kad mamos skunde minėto gelio gamintojo kaina Lietuvai yra didesnė nei 4 Eur, tad konkuruoti su užsienio kainomis būtų neįmanoma.

Mama taip pat skundėsi, kad net ir su „Mamos kortele“ nebuvo suteikta jokia nuolaida. A. Valatkevičienė patikino, kad „Eurovaistinėje“ nėra „Mamos kortelės“, nors yra lojalumo programa, kuria gali naudotis naujagimio susilaukę tėvai. Tiesa, net ir prisijungus prie šios programos, nuolaidos vaistiniams preparatams nebus taikomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)