Brightside.me pateikia labai vertingų patarimų, kurių paisant, prietaisai ne tik neges pirma laiko, bet netgi ilgiau tarnaus:

Skalbimo mašina

  • Nedėkite sunkių daiktų ant skalbimo mašinos ir nelipkite ant jos.
  • Prieš dėdami drabužius į skalbimo mašiną, patikrinkite, ar kišenėse nėra kokių daiktų, išimkite smulkias monetas ir pan.
  • Skalbimui naudokite tik skalbyklėms skirtus plovimo skysčius, miltelius ir minkštiklius. Rankomis skirti skalbti plovikliai labai stipriai putoja, jie gali sugadinti skalbimo mašiną.
  • Po kiekvieno skalbimo nusausinkite gumines dalis skalbimo mašinos viduje. Išimkite skalbimo priemonių stalčių, išplaukite ir palikite išdžiūti. Taip darykite po kiekvieno skalbimo, kad neatsirastų pelėsių.
  • Iš karto išimkite šlapius skalbinius. Jei šlapių skalbinių guzulas ilgam lieka viduje, tai kenkia skalbimo mašinos būgnui.
  • Jei jūsų skalbimo mašinoje nėra specialios išsivalymo programos, kartą per mėnesį patys išvalykite. Įjunkite tuščią skalbimo mašiną karščiausio skalbimo režimu kartu su papildomu skalavimu. Būtinai įpilkite į miltelių stalčių citrinos sulčių, acto arba kalkes ir apnašas tirpdančios priemonės.

Šaldytuvas

  • Šaldytuvu turite pasirūpinti, jam dar neatkeliavus į jūsų namus. Šaldytuvą reikia gabenti laikant kuo tiesiau, pakreipus ne daugiau nei 40 laipsnių kampu. Priešingu atveju gal ištekėti kompresoriaus alyva ir sugadinti visą sistemą.
  • Jei įjungsite šaldytuvą iš karto vos pastačius namuose, irgi gali nutekėti kompresoriaus alyva. Jei tikrai žinote, kad šaldytuvą gabeno nepakreipus, palaukite keturias valandas (geriausia šešias), o tada junkite. Jei turite abejonių, prieš jungdami palaukite 15 valandų.
  • Nedėkite karštų patiekalų į šaldytuvą, pirma palaukite, kol pravės.
  • Šiuolaikinių šaldytuvų nebūtina atitirpinti du kartus per metus, tačiau vis tiek vertėtų kartais juos išjungti ir švariai, iš pagrindų išvalyti.
  • Nepamirškite kartais nuvalyti dulkes nuo šaldytuvo galinės pusės (o geriausia – dulkes išsiurbti). Ar bereikia pridurti, kad prieš valant išjungtumėte šaldytuvą.

Indaplovė

  • Visada dėkite indus į indaplovę dugnu aukštyn.
  • Pirmiausia kriauklėje išskalaukite iš indų maisto likučius, tada dėkite indus į indaplovę.
  • Nuo lėkščių, nuo puodelių ir pan. nuimkite lipdukus, nes jie gali užkimšti filtrus.
  • Indus sudėkite taip, kad indaplovėje jie vienas su kitu nesiliestų ir nekliudytų vandens purškimui.
  • Naudokite tik specialiai indaplovėms skirtus miltelius ir tabletes. Nuo rankoms skirtų indų ploviklių indaplovė gali sugesti.
  • Stalo įrankius ir nedidelius daiktus reikia sudėti taip, kad jie neišsibarstytų, priešingu atveju jie gali įstrigti ir užblokuoti besisukančias indaplovės dalis.
  • Į indaplovės plovimo priemonių stalčių visada įberkite druskos ir skalavimo skysčio – tada indaplovė geriau veiks ir ilgiau tarnaus.

Mikrobangų krosnelė

  • Kai mikrobangų krosnelėje šildote labai lengvus produktus, įstatykite į vidų ir stiklinę vandens. Vanduo sugers dalį mikrobangų krosnelės skleidžiamos radiacijos.
  • Nedėkite jokių daiktų ant mikrobangų krosnelės. Jei vis tik kažką turite pastatyti, žiūrėkite, kad tas daiktas neužstotų krosnelės ventiliacijos grotelių.
  • Niekada nejunkite tuščios mikrobangų krosnelės, nes gali sugesti magnetronas (detalė, kuri skleidžia mikrobangas).
  • Nedėkite labai sunkių daiktų į mikrobangų krosnelės vidų (informaciją apie maksimalų svorį, kurį galima dėti į vidų, rasite mikrobangų krosnelės instrukcijoje).
  • Nedėkite į mikrobangų krosnelę indų, kurie neskirti šildyti maistui mikrobangėje, priešingu atveju galite sukelti gaisrą.
  • Nešildykite produktų ilgiau, nei būtina.
  • Ir paskutinis, ne mažiau svarbus patarimas – švelniomis valymo priemonėmis ir minkšta šluoste visada išvalykite iš mikrobangų krosnelės maisto likučius, riebalus ir pan.

Skrudintuvė

  • Į skrudintuvę niekada neturi patekti vandens, nesinaudokite skrudintuve šlapiomis rankomis. Laikykite skrudintuvę toliau nuo lengvai galinčių užsidegti daiktų, pvz., nuo užuolaidų.
  • Skrudintuvėje galima skrudinti duoną, kepinius. Tik neskrudinkite joje paplotėlių su glajumi, su sviestu, grietinėle ir pan.
  • Jei kasdien naudojate skrudintuvę, kartą per savaitę iškratykite iš vidaus trupinius. Nepamirškite pirma ištraukti laido iš kištukinio lizdo, o tada valyti.

Trintuvas

  • Nenaudokite trintuvo labai karštiems, ką tik išvirusiems produktams trinti. Palaukite, kol maistas pravės iki 70 laipsnių Celsijaus, tada galima trinti.
  • Stenkitės, kad į trintuvo vidų, kur yra variklis, nepatektų drėgmės. Trintuvą valykite su drėgna šluoste – kruopščiai iššluostykite peiliukus.
  • Trintuvo nelaikykite ilgai įjungto, nes gali perkaisti variklis.
  • Nerekomenduojama smulkinti trintuvu sausų produktų, pvz., krekerių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)