Vis dėlto pastaruoju metu didžiausi Europos gamintojai įspėja, kad iš tiesų tai gali reikšti investicijų pasitraukimą iš Didžiosios Britanijos, kuris kainuotų šaliai dešimtis tūkstančių darbo vietų ir milijardus pajamų iš eksporto.

JK pasitraukimo iš Europos Sąjungos terminas artėja, o derybos vyksta lėtai. Tokios bendrovės, kaip BMW, „Airbus“ ir „Siemens“, vis garsiau pasisako apie Didžiosios Britanijos pasitraukimo be sutarties padarinius.

Grėsmių realumą atspindi ir dėl politinės nežinomybės beveik perpus sumažėjusios investicijos Jungtinės Karalystės automobilių pramonėje.

Aviacijos milžinė „Airbus“ Didžiojoje Britanijoje tiesiogiai įdarbina beveik 15 tūkst. žmonių. Praėjusią savaitę ji įspėjo, kad pasitraukimas iš bloko būtų „katastrofiškas“ ir priverstų persvarstyti investicijas.

„Brexit“ rėmėjai tokias tarptautinio verslo pozicijas bando susilpninti, o grėsmes pateikti kaip išgalvotas ir sutirštintas. Jie kaltina kompanijas siekiant pakenkti premjerei Theresai May ir jos ministrams, kurie esą derasi su Briuseliu dėl reikšmingo šalies interesams ir klestėjimui susitarimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)